KARABÜK'TE KONUŞTU
Kılıçdaroğlu, Karabük girişinde Kemeroyman mevkiinde partililer tarafından karşılandı. Seçim otobüsü ile mitingin yapılacağı Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, burada yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti. 'Berkin'i vuranlar AKP'yi kuranlar', 'İki ekmek bir can', 'Berkin alamadı ekmeği Bilal'e yedirmeyiz' dövizlerinin açıldığı alanda konuşan Kılıçdaroğlu, Karabük'ün Orta Anadolu'da güzel bir kent olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP için 'dikili bir ağacı yok' diyor. Bunu diyen adam gelsin buraya baksın. Burada maden çıkınca bu fabrikayı kurdular" dedi. Karabük'ün aynı zamanda emekliler kenti olduğunu ve 59 bin emeklinin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Emekliler aç. Siz Recep'e bu kadar imkan verirseniz aç kalırsınız. Malı o götürecek. Emeklinin yüzünün gülmesi lazım. En büyük arzumuz bu. Bütün yaşamı boyunca çalışıyor, emekli aylığıyla gül gibi geçinmesi lazım. Bir insanın en azından ay sonunu huzur içinde getirebileceği bir maddi imkana ihtiyacı var. Ama o bunları yapmadı. Size verdiği sözleri tutmadı. Ama sizler Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermeye devam ettiniz. Bizim Karabük'te bir milletvekilimiz yok. Ama İstanbul milletvekilimize dedik Karabük'ün sorunlarıyla sen ilgileneceksin. Her ay gelir buraya. Sizin hakkınızı benim kadar savunan ikinci bir siyasetçi yoktur. 10 milyon emekli var. Tek başına parti kursalar birinci parti olacaklar. Niye bölünüyorsunuz, niye ayrışıyorsunuz? Sizin hakkınızı teslim etmeyen kişiye, devleti soyana oy verilir mi?"
'SİYASETÇİ ZENGİN OLURSA HALK FAKİRLEŞİR'
Temiz siyasetten yana olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Diyorlar ki; 'CHP iktidar olursa faizler yükselecek, dolar yükselecek.' CHP iktidar olursa bu ülkede her kuruşun hesabını veren bir iktidar olacak. Kul hakkı yemeyen bir iktidar olacak. Cebini dolduran değil, vatandaşın cebi para görsün diye çalışan bir iktidar olacak. Bir ülkede siyasetçi zengin olursa bilin ki halk fakirleşir. Siyasetçi niye zenginleşir? Siyasetçi aylık alır. Aylığı da yüksek, az değil. Onunla gül gibi geçiniyoruz. Eğer ben zenginleşirsem bilin ki sizden bir şeyleri götürüyorum. 'Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu. Kardeşim madem ki yırtık ayakkabıyla siyasete girdin, nasıl olur da sen dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun."
'VALLAHİ BİLLAHİ HARAM PARA'
Kılıçdaroğlu, "Bir vatandaş başçalanın mitingine gidiyor. O konuşuyor tabii. Bu ara bakıyor ki cüzdan gitmiş. 'Hırsız var' dese, diyemiyor. Dese dayak yiyecek. Manisa'da bir üniversite öğrencisinin sırt çantasından 'Hırsız var' yazılı pankart çıkıyor. 'Başbakan'a hakaret ediyorsun' diye karakola götürüyorlar. Siz hiç ayakkabı  kutusundan korkan başbakan gördünüz mü? Ses kayıtlarını izlediniz. Beni mahkemeye veriyor, ses kayıtlarını vatandaşa izletiyorum diye. Başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar para olur mu? Keş para. Bu ülkede banka yok mu. Götür bankaya yatır. Niye yatırmıyor? Bu para helal para mı haram para mı. Vallahi billahi haram para. Helal para olsa götürür bankaya yatırırsın. Niye saklayacaeksın. Niye ayakkabı kutularının içine koyacaksın" diye konuştu.  
'TEMİZ OLMAK İSTİYORSAN BAYKAL'IN YAPTIĞINI YAP'
Deniz Baykal ile ilgili İsviçre bankalarında hesabı olduğuna ilişkin haberler çıktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Deniz Baykal resmi yazıyla başvurdu, kapı gibi hükümetten yazıyı aldı getirdi milletin önüne koydu. 'Bana iftira atıyorlar' dedi. Bunun iki ayrı kaynaktan İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu yazıldı. Ben söylemiyorum, onlar söylüyor. Sen temiz olmak istiyorsan Baykal'ın yaptığını yap. Git dilekçe ver, yazıyı al getir buraya. Yazıyı aldı mı, başvurdu mu. Diyor ki 'Sen ispat et.' Ben senin yanında değilim ki seninle beraber hesap açtırmadım ki. Onun adı artık başçalan, başbakan değil. Milleti soyacaksın ondan sonra oy isteyeceksin" diye konuştu.
EFKAN ALA'NIN SES KAYDI
Bakanlarla ilgili hazırlanan fezlekelerde yer alan yolsuzluk rakamlarını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar sahte değil. Mahkeme kararıyla tespit edilmiş ses kayıtları. Az önce bir ses kaydı daha düştü. Efkan Ala. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı. Bilal'in evini  basacaklar, o 1 milyar doları çıkaracaklar. Ama telefon ediyor, 'Bilal'in evine giden bütün polisleri açığa alın' diyor. 'Orayı kimse basmayacak, orada kimse arama yapmayacak.' Ne oldu? Rüşvetin karşılığında İçişleri Bakanı oldu. 'Haram ortaya çıkmasın' diye çaba harcayan bir adam" dedi.
Kılıçdaroğlu, mitingin ardından İstanbul'a hareket etti.
Gürkay GÜNDOĞAN-Bülent DİKTEPE/KARABÜK, ()

GG,BD(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)