DEVLETİ HESAP VEREBİLİR HALE GETİRECEĞİZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce'deki mitingin ardından parti otobüsü ile Bolu'ya geldi. Kılıçdaroğlu, Bolu'da Belediye Meydanı'nı dolduran yaklaşık 20 bin kişiyi eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte selamladı. Meydanı dolduranlar, doların üzerinde yazılı 'Elden ele Bilal'e', 'Çocuklarımın boğazından helal lokma geçmedi. Başçalan' yazılı dövizler taşırken; 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' sloganları attılar. Berkin Elvan'ın ölümünün üzüntüsünü yaşayanlar miting sırasında ellerindeki ekmeği gösterirken, Gökçesu'da maden ocaklarında çalışan işçiler baretleriyle mitinge katıldılar.
Demokrasi aşığı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sanayicilere sesleniyorum; size asla hangi partiye oy verdiniz demeyeceğim. Size niye hükümeti eleştirdiniz diye ertesi sabah kapınıza vergi müfettişi göndermeyeceğim. Çünkü ben demokrasi aşığıyım. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum. Çünkü ben insanımın özgürce düşüncelerini ifade etmesi gerektiğine inanıyorum. O nedenle bütün iş dünyasına sesleniyorum. Biz demokrasinin güvencesiyiz. Devletin kurumları bu ülkedeki her yurttaş için çalışacak. Devleti saydam hale, devleti hesap verebilir hale getireceğiz. Hiçbir zaman devlet, sanayiciye ve işadamına zorluk çıkarmayacak. Bunun sözünü veriyorum size" dedi.
BAŞTAKİ HIRSIZSA DİĞERLERİ DE MALI GÖTÜRÜR
Ülkenin en temel sorununun kirli siyaset olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, "Eğer bir siyasetçi siyaset yaparken zenginleşiyorsa bilin ki halk fakirleşiyor. Neden, parayı hortumluyorlar onun için. Devletin imkanlarını kendisi için, yakınları için kullanıyor demektir. Biz de güzel bir ata sözü var, balık baştan kokar. Baştaki hırsızsa diğerleri de malı götürür. Rüşvet yemesen sana o saati alırlar mı? 'Rüşveti önceden vereceksin' diyor. Bir kelime daha söylüyor da ben ayıp olmasın diye söyleyemiyorum. Sonra o sahtekarın, rüşvetçinin uçağıyla Umre'ye gidiyor. Haram parayla Umre'ye mi gidilir? Bolu'nun vicdanına sesleniyorum, haram parayla Umre'ye mi gidilir? 17 Aralık operasyonunun mali boyutu 85 milyar euro. Türk lirasıyla 247 milyar lira" diye konuştu.
HUKUK DARBESİ YAPTILAR
Kılıçdaroğlu halkın üzerinde bir gücü tanımadıklarını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gencecik fidanların asıldığı gündür 12 Mart. Biz hiçbir darbeyi kabul etmeyiz. Ne 12 Mart'ı ne 12 Eylül'ü. Halkın üstünde başka bir güç tanımayız. Bunlar geldiler şimdi darbe yaptılar. Hukuk darbesi, anayasa darbesi yaptılar. Hukuku kaldırdılar, adaleti katlettiler. 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor, bunlar yönetmiyor mu? Bunlar demediler mi 'Ne istediler de vermedik' Bu 700 bin TL'lik kol saatini bu paralel devlet mi verdi? Umre'ye paralel devlet mi gönderdi? Senin oğlunun evine 1 milyar doları paralel devlet mi koydu? İçişleri Bakanı'nın oğlunun evine 7 kasayı paralel devlet mi koydu? Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan rüşvet konusunda tam bir çağlayan. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Saat ve umre hariç. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. 52 milyon doları bir arada gören Bolu'lu vatandaşım var mı?"
BUNLARDA AR DAMARI YOK
Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hükümetin istifa etmesi için adam olması lazım. Başçalan adam mıdır? Adam bile değil. Ar damarı olması lazım, utanma duygusu insana özgüdür. Bunlarda ar damarı yok ki. Olsa böyle bir şey insan içine çıkmaz. Benim oğlumun evinde 1 milyar dolar para çıksaydı, 4 tane merkez yönetim kurulu üyemizin oğlunun evinde milyonlarca para çıksaydı, ben bir mahkemeye telefon edip şu işadamını mahkum edin deseydim, Allah aşkına ne olurdu bu ülkede. Bana yatıp kalkıp hakaret ediyor. Etsin adam yerine koymadığım için ne söylerse söylesin."
CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Kılıçdaroğlu'na konuşmasının ardından üzerinde isminin yazılı olduğu Boluspor forması hediye etti. Kılıçdaroğlu, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ile birlikte partililere çiçek attı. Kılıçdaroğlu daha sonra Karabük'e gitti.

MY,TB(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)