Yaprak KOÇER- Nedim KOVAN- Ali YAZAN/ORDU, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu mitinginde Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, "Ne olacak senin bu halin? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye Cumhuriyeti koltuğunda bir Başbakan, başçalan olarak oturamaz" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, helikopterle geldiği Ordu'da 19 Eylül Stadyumu'na indi. Burada partililer tarafından karşılandıktan sonra saat 14.25’de mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Miting öncesinde alanda bulunan partililere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aralarında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarının ses kayıtları ile 17 Aralık operasyonu sonrasında istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir televizyona telefonla bağlanıp istifa ettiğini açıkladığı konuşmayı dinletildi. Yaklaşık 15 bin kişinin toplandığı alanda bulunan partililer, CHP ve Türk bayrakları ile çeşitli pankartlar taşıdı.
FINDIK BORSASI KURULACAK
Partililerin 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamladı. Mitingde yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, fındığın bölge için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söyleyerek, "Alın teri döküyor fındık üreticisi, karşılığını alamıyor. Ama o alınterinin karşılığını yabancılar alıyor. Benim bir sözüm var CHP Genel Başkanı olarak, bütün fındık üreticilerine bir sözüm var. CHP iktidarında fındık borsası Avrupa’da değil Karadeniz’de olacak. Dünya fındık fiyatını Karadeniz belirleyecek. 11 yıldır iktidardalar. Bütün fındık üreticilerine sesleniyorum. Alınterinin karşılığı aldınız mı? Ürettiğiniz ürünün karşılığını aldınız mı? O zaman 30 Mart geliyor, bayram havası içerisinde sandığa gideceğiz. Hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden herkesi kucaklayarak gideceğiz. Yeni bir tarih yazacağız. Özgür ve bağımsız Türkiye’yi yeniden ellerimizle inşa edeceğiz" dedi.
ÜRETİCİNİN ALACAKLARI 10 YILDIR ÖDENMEDİ
2004’de bir don faciası yaşandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "169 milyon lira fındık ürecisine ödenmesi gerekiyordu, tabi afet nedeniyle. Aradan geçti 10 yıl. Her seferinde takip ettik. Neden vermiyorsun diye. Bugüne kadar aldınız mı, ödediler mi? Size sözüm 10 yıldır alamadığınız alacağınızı size ödeyeceğiz. Alacaksınız. Biz bunları söyledikçe bize diyorlar ki ‘kaynağı nereden bulacaksın, parayı nereden bulacaksın’ Onların kafası sanıyorlar ki biz bunu söyleyince halkı kandıracağız. Türkiye Cumhuriyeti zengin ülkedir. Kaynağı, imkanı vardır. Güçlü imkanı vardır üretir, çalışır" diye konuştu.
KUL HAKKINI YİYENDEN HESABINI SORACAĞIM
Son 17 Aralık operasyonun da söz konusu olan paranın 85 milyon euro olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size sözüm Ordu'an sesleniyorum; Bütün Türkiye’deki esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye, memura sözüm, bu ülkede yaşayan her yurttaşa sözüm, onları mutlaka yargılayacağız. Bu parayı alacağız ve halka dağıtacağız. Öyle kaçarız, kurtuluruz diye düşünmüş olabilirler. Söz veriyorum dünyanın neresine giderse gitsin alıp getireceğim, Türkiye’de yargılayacağım. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Sanıyorlar ki biz malı götürdük, kimse bir şey yapamaz. Bugün güç elindedir doğru. Güç zehirlenmesi var zaten. Ama bu milletin sağ duyusuna güveniyorum ben. Kul hakkı yiyenler için ne düşündüğünü biliyorum ben. O yüzden tek güvencem sizlerseniz. Beraber mücadele edeceğiz ve sorunu beraber çözeceğiz" dedi.
CHP iktidara gelirse doğrudan gelir desteğinin kesileceği iddiasıyla propaganda yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, aksine bunu artıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"O yardımları artıracağım, çünkü yolsuzlukların hortumunu keseceğim. Engellilere yardım yapılıyor, CHP gelirse onları kesecekmiş. Niye keselim bizim görevimiz vatandaşa hizmet değil mi? O nedenle bu yalanlara hiç kimse inanmasın. Bir şeye inanmanızı istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kim yolsuzluk yaparsa sonuna kadar üstüne gideceğim. Ve hesabını soracağım. Çünkü bizim iktidarımızda kul hakkı yemeyeceğiz."
TÜRKİYE YOL AYRIMINDA
Rahmetli babasının kendisine "doğruluktan ayrılmayınız" diye tavsiyede bulunduğunu dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yüce Rabbimiz demiş ki her türlü günahla gelirsin ama kul hakkıyla karşımıza gelme. Böyle yetiştik biz. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu söylediler. Biz doğruluktan ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Temiz siyasete, düzgün, kul hakkı yemeyen, alın terine değer veren siyasete ihtiyacımız var. O nedenle adım adım bütün Türkiye’yi geziyorum. Türkiye bir yol ayrımına geldi. Bir tarafta ülkeyi hortumlayan bakan evlatları var öbür tarafta vatan evlatları var. Ya bakan evlatlarına ya vatan evlatlarına oy kullanacaksınız. Oyunuzu vatan evlatlarından yana kullanın" diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Bir ülkenin Başbakanı devlet sana iki tane uçak vermiş. Altına kırmızı plakalı araçlar vermiş. Gidiyorsun herhangi bir ile vatandaşlar seni karşılıyorlar. İzzet ikram ediyorlar. Sen başbakanlık koltuğuna oturmuşsun. Haram paradan ne istiyorsun arkadaş. Bu kadar paradan ne olacak. Sonuçta öbür dünyaya gideceksin, bir kefenle arkadaş. Kefenini cepleri olsa 1 milyar dolar sığmaz. Ne olacak senin bu halin? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye Cumhuriyeti koltuğunda bir başbakan başçalan olarak oturamaz" diye konuştu.

YK,NK,AY(MS/AAA) (FOTOĞRAF)