SİZİN İÇİN ÇALIŞIP ÜRETECEĞİM
CHP lideri Gölmarmara ve Saruhanlı'dan sonra Soma ilçesine geçti. İlçe girişinde sevgi gösterileriyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları selamlayarak konuşma yapacağı Cengiz Topel Meydanı’na gitti. Belediye başkan adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, "Kömürden Somalı kazanacak. Sizin için çalışıp üreteceğim. Bu ülkeyi başçalandan kurtaracağız” dedi.
Barış havası içinde kardeşçe sandığa gideceklerini belirten Kılıçdaroğlu, güzel Türkiye’yi beraber kuracaklarını söyledi. Siyasetçinin zenginleştiği ülkede halkın fakirleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Götürdükleri paranın miktarı 85 milyar euro. Operasyon zamanı 'Oğlum Bilal diyor paraları sıfırladın mı diyor.’ O da bir miktar kaldığını söylüyor o para tam 30 milyon euro kadarcık. (hırsız sloganları üzerine) Başbakan’ın unvanını herkes biliyor. Sen haram para yedin bunun hesabını vereceksin” dedi.
AKP SEÇMENİNE SESLENDİ
AK Parti'ye oy veren seçmenlere de seslenen Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Gün birlik günüdür. Siyaseti kirlilikten arındırma günüdür. Hükümeti eleştiriyorum ama siz bunları üzerinize almayın. O size söz verdi. Ama yerine getirmedi. Gün çocukları zenginleşen bu haramzadelerden hesabını sorma günüdür. O yüzden sizler sandığa gidin ve elinizi vicdanına kayarak oy kullanın. Yani ya helale ortak olacaksınız. Ya harama ortak olacaksınız.
İlk kez bir hükümetin bir milleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Fellik fellik geziyor montaj diyor. Montajsa çok kolay anlamak. TİB’in kayıtlarını yayınlarsın eğer doğru söylüyorsan en başta ben söylerim kimse başbakana iftira atmasın diye. Ama yayınlamıyor. Soma ne kadar gerçekse o ses kayıtları da o kadar gerçek. Sümeyye Erdoğan hangi uçakla, hangi kotlukta gittiğini biliyorum. Bilal Erdoğan’ın 30 milyon euruyo nereye gönderdiğini biliyorum. Bakın eski Demokrat Partililer bizde, eski tüm partiler bizde yepyeni bir siyasi çerçeve ortaya koyuyoruz. Tüm temiz siyasetçiler bizde. İstiyoruz ki her evde tencere kaynasın. İstiyoruz ki işsizlik belası olmasın. Herkesin işi aşı olsun. istiyorum ki tanımadığım bir yurttaşım güler yüzle selam versin. Mutlu bir Türkiye’yi yeniden inşa edelim. Bunun ilk adımı, ilk yolu 30 Mart. Sandığa gideceğiz. Gidin bunu değiştirin.”

(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)