CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uzakdoğu seyahati sırasında 17 Aralık Operasyonu’yla ilgili, “28 Şubat postmodern darbeydi, bu da dostmodern darbe” açıklamasına, “Mağdurları oynamayı bıraksın artık. Kabak tadı verdi” dedi.
Partisinin büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanı adayını tanıtmak için Manisa’ya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sabuncubeli’ndeki Süreyya Piknik Alanı önünde partiler tarafından coşkuyla karşılandı. Parti otobüsten inen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve CHP Manisa Millletvekilli Özgür Özel’in kullandığı otomobille Kenan Evren Sanayi Sitesi önünde kendisi bekleyen Sanpan ve Standart Profil fabrikalarından çıkarılan işçilerin yanına gitti. Kendisini bekleyen yaklaşık 50 işçiyle buluşan Kılıçdaroğlu, sendikalaşma mücadelesi verdikleri için işlerinden olan işçilere haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra tekrar parti otobüsüne binerek Karaköy semtindeki Demokrat Parti Kıraathanesi’ne geçti. Burada vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
“Kutuların hesabını sorun” diyen bir vatandaşa Kılıçdaroğlu, “Siz onun hesabını sandıkta sorun, ben de miting meydanlarında” diye cevap verdi.
İnşaatlarda çalıştığını belirten bir şehit yakının, “Şehit aileleri için ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Bir toplum şehit ve gazilerine saygı duyduğu ölçüde yücedir. Bizim zaten sorunumuz o. İngiltere’de bir mağazaya gazi gittiği zaman ananos edilir, 'Bizim mağazaya bir gazi ve şehit yakını geldi' diye. Otobüsün önleri onlara ayrılır. Böyle saygı duyarlar. Bu saygıyı halkın iktidarında göreceksiniz” diye cevap verdi.
“KABAK TADI VERDİ”
Kahve ziyaretinde bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uzakdoğu seyahatinin Malezya bölümün 17 Aralık Operasyonu’yla ilgili, “28 Şubat postmodern darbeydi, bu da dostmodern darbe” sözlerini hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Bir Başbakan düşünün dört bakanı yolsuzlukla suçlanıyor. Eski bakanlar değil, birlikte mesai arkadaşları. Hala kalkmış darbeden bahsediyor. Darbeyse, sen bu millete darbe yaptın. Yolsuzluk darbesi yaptın. Bir başbakan ayakkabı kutusundan korkar mı? Artık o hale geldi. Ayakkabı kutusundan korkuyor. Şimdi mağdurları oynuyor. 28 Şubat, bilmem kaç Şubat, bıraksın bunları artık. 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Mağdurları oynamayı bıraksın artık. Kabak tadı verdi, artık. Çocuklarımın gemileri yok. Ben, mağdurları mı oynuyorum? Onun çocuklarının gemileri var. Ben, Başbakan değilim. Ben mağdurları mı oynuyorum? O Başbakan ama hala mağdurum diyor. Yedi sülalesi köşeyi döndü hala mağdurum diyor. Mağdur olan buradaki vatandaş. Mağdur olan şehit yakını, gaziler. Birisi yanıma geldi, “850 lira maaş alıyorum, 550 lirasın kiraya veriyorum' dedi. O vatandaş mağdur değil ama ayda 20 bin, 30 bin 40 bin geliri olan başbakan mağdur. Bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. 28 Şubat diyor. Kendisine muhtıra veren dönemin Genelkurmay Başkanına üstün hizmet madalyasını ben mi verdim? O verdi. Dolmabahçe’de kapalı kapılar ardında görüşmeyi ben mi yaptım? O yaptı. Ben mağdur değilim, o mağdur. Böyle saçmalık olmaz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, kıraathane ziyaretinin ardından seçim otobüsü ile Manisalı vatandaşları selamlayarak miting yapacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti.