CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir ayrım yapmadan kimliği, inancı, rengi, başı açık olsun kapalı olsun 76 milyon insanımızı kucaklaşacağız. Ayrılık mayrılık bizim kitabımızda yoktur. Herkesin benim başımın üstünde yeri vardır. Ben insanı seviyorum. İnsana hizmet hakka hizmettir ben buna inanıyorum" dedi. 

Bağcılar Meydanı'ndaki "Halk Buluşması"na gelişinde havai fişeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Adı Bağcılar, bağ, yeşil alan kaldı mı? Kişi başına düşen yeşil alan yarım metreden daha az. Biz bir şey yapacağız. Hiçbir ayrım yapmadan kimliği, inancı, rengi, başı açık olsun kapalı olsun 76 milyon insanımızı kucaklaşacağız. Ayrılık mayrılık bizim kitabımızda yoktur. Herkesin benim başımın üstünde yeri vardır. Ben insanı seviyorum. İnsana hizmet hakka hizmettir ben buna inanıyorum" dedi.



“DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNİN İÇİŞLERİ BAKANININ EVİNDE 1 TRİLYON NAKİT PARA OLUR"

Partisince, Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen "Halk Buluşması"na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, havai fişek gösterisiyle karşılandı. Hükümeti yolsuzluk yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Bunların bir bakanı var. Size bir soru 17 Aralık'ta bu hükümetin götürdüğü paranın miktarını biliyor musunuz? 85 Milyar Euro. Eski parayla 247 kat trilyon Euro. Zafer Çağlayan'ın götürdüğü miktar 52 milyon dolar. İkinci bakan içişleri bakanı 10 seferde 10 milyon dolar götürmüş. Hani bir sabahın 7 buçuğunda oğlum telefon ediyor ya 'oğlum ne var diyor' 'babacığım polisler bastı' diyor. 'Oğlum evde kaç lira var' diyor. Oğlu da 'baba sen biliyorsun, 1 trilyon civarında var' diyor. Şimdi ben Bağcılar'ın vicdanına sesleniyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira nakit para olur. Aynı zamanda Rıza Zarraf 4 bakanı parayla satın alan adamdır. Zarraf telefon ediyor. Benim milli beni izliyor mu diye. 'Sen meraklanma ben bir araştırayım' diyor. 'Araştırdım, kimse seni takip etmiyor, kimse sana bir şey yapamaz, san bir şey olursa senin önüne yatarım' diyor. Ben vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum" diye konuştu.



"RAHMETLİ BABAM, 'SEN DOĞRU DUR EĞRİ BELASINI BULUR' DERDİ"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu hükümeti eleştirdiğim zaman AK Partili vatandaşlarımızın bu eleştirileri üstlerine almamasını istiyorum. Bu hükümet vatandaşa yalan söyledi. 'Bana oy verin yolsuzluğu, yasakları kaldıracağım' dedi. Yaptı mı, sözünde durdu mu? Eğer hükümet yalan söylerse onu cezalandıracak tek makam sandıktır. Sandığa gideceğiz. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. 17 Aralık operasyonu yapıldı. Hemen çıktı dedi ki 'bunu paralel devlet yapmıştır' Eyvallah. Şimdi ben başbakanlık koltuğuna oturan kişiye soruyorum? Senin bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı. Bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 boy boy kasayı paralel devlet mi koydu? O kasaların içine Euroları paralel devlet mi yerleştirdi? Senin önüne 18 Nisan 2013'te milli istihbarat teşkilatı senin önüne 3 sayfalık bir rapor koydu. O raporu paralel devlet mi koydu? Ben bütün gerçekleri biliyorum. Hiç kimseye inanmadığım eleştiriye tabi tutmak gibi bir geleneğim yoktur. Çünkü rahmetli babam derdi ki: 'oğlum sen doğru dur. Eğri belasını bulur."



"FETHULLAH GÜLEN'E 'DÜNYA MALINDA GÖZÜN YOKSA NE İŞİN VAR SİYASETTE' DİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın mitingde yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Mitingde Fetullah Gülen'e şunu söylüyor: 'Maden senin 2 ceketin var, maden senin dünya malında gözün yok. Ne işin var siyasette. Bu ne demektir. Benim dünya malında gözüm var. Ben dünya malını seviyorum. Bin köşeyi döneceğim. Benim ceketim yok. Benim makam araçlarım, AVRO'larım, çocukların var. Ye ye bitiremediğim haram lokmalar var." diye konuştu.



“VATANDAŞ 100 BİN LİRA BORÇLANMAYACAK"

Konuşmasında Kentsel Dönüşümü de ele alan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bağcıların bir sorunu daha var. Bağcılarda oturan kardeşlerim sizin en az 100 bin lira borçlandıracaklar. Dünyanın en pahalı evini size satacaklar. Dünyanın en pahalı mazotunu sattıkları gibi. CHP iktidarında dönüşüm olacak ama yerinde olacak. Yeşil alanlar, sosyal tesisleri olacak ama vatandaş 100 bin lira borçlandırılmayacak" şeklinde konuştu.

İnternete düşen ve Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına değinen Kılıçdaroğlu, “Onların bir bakanı var adı Egemen Bağış. Allah'ın kelamıyla dalga geçiyor. Bu güne kadar CHP'ne atılan dünya kadar iftira oldu. Ama hiçbir 'Allah'ın kulu çıkıp sen Allah'ın kelamıyla dalga geçiyorsun' demedi. Bakanı 1 buçuk milyon dolar 500,500 üç seferde çikolata kutusunun içinde, 'makara mı, makara mı' dedi. 'Ben her cuma Google'den bir ayet indirip sallıyorum' diyor. 'Sende bir ayet salla' diyor. Allahımızla dalga geçenlerden hesap soracak mısınız?" Ben hükümeti eleştiriyorum diye bana kızmasınlar. Benim bir görevim var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideriyim. Ben hükümetin yanlışlarını dile getirmek zorundayım. Ben birisi kul hakkı yiyorsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniliyorsa onun hesabını sormak zorundayım. Aksi halde ben görevimi yapmamış olurum" dedi.

MA (İY) (FOTOĞRAFLI)