CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "O emniyet müdürü ve valiye soruyorum: Hırsızlık yapanların arkasında duran kimse ve sen de onların başındaysan sen de o hırsızların başkanısın. O valiye, emniyet müdürü olan valiye söylüyorum: Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet olaylarını kapatma konusunda Erdoğan'dan aldığın talimatları yerine getiriyorsan sen de o çetenin bir üyesisin. Vali, devletin valisi olacak. Emniyet müdürü de devletin emniyet müdürü olacak" dedi. Yolsuzluğun kitabının yazılacağını, filminin çekileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Dünyada böyle bir yolsuzluk yok. Bir hükümetin, bir devleti soymaya kalktığı bir yolsuzluk olayı ile hiç karşılaşmadım. Daha bunun filmi yapılmadı romanı yazılmadı. Önümüzdeki yıllarda filmi de yapılacak, romanı da yazılacak" dedi.

"RECEP BEY VE BİNLERCE HARAMİSİ VAR"

İktidarı sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta sandığa gidecek dersini vereceğiz. Haramilerden bu iktidarı kurtaracağız. Recep bey ve binlerce haramisi var. 40 olsa idare edeceğiz de çok fazla. Rütbeleri de yüksek bunların. Haramilerden bu ülkeyi temizlemek bu ülkenin yurttaşlarının temel görevidir. Beraber mücadelesini vereceğiz" dedi.

"MUTLAKA DEVLETİ SOYACAĞIZ DİYE BİR İBARE DE VARDIR"

Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı açıkladılar. Emin olsun sizin fark etmediğiniz o hükümetin programının bir gizli maddesi bir yerlerde saklıdır mutlaka. O gizli madde de hükümetin görevleri arasında mutlaka devleti soyacağız diye bir ibare de vardır. Bunlar onu yaparlar. Yapıyorlar da zaten. Bir yolsuzluk var ve bunu ortaya çıkması gerekiyor. Ama hükümet büyük bir baskı uyguladı" diye konuştu.

"ERDOĞAN'DAN ALDIĞIN TALİMATLARI YERİNE GETİRİYORSAN SEN DE O ÇETENİN BİR ÜYESİSİN"

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayının yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayı var. Başbakanın illk yaptığı iş, kendi özel uçağını gönderip bir valiyi İstanbul'a emniyet müdürü olarak getirmesidir. Yıldırım hızıyla. Olayı açıklığa çıkarmak için değil, kapatmak için. O emniyet müdürü ve valiye soruyorum: Hırsızlık yapanların arkasında duran kimse ve sen de onların başındaysan sen de o hırsızların başkanısın. O valiye, emniyet müdürü olan valiye söylüyorum: Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet olaylarını kapatma konusunda Erdoğan'dan aldığın talimatları yerine getiriyorsan sen de o çetenin bir üyesisin. Vali, devletin valisi olacak. Emniyet müdürü de devletin emniyet müdürü olacak. İktidarın valisi, emniyet müdürü olmaz. Senin maaşını iktidar ödemiyor. Tüyü bitmemiş yetim ödüyor sen, onun hakkını koruyacaksın."

"KEŞKE BİR DAVA AÇSALAR"

Kılıçdaroğlu, "Parlamento'da arkadaşlarımız hırsız var diyor. AKP milletvekilleri dava açacağız diyor. Keşke bir dava açsalar. Hırsızın kimliğini hiç değilse mahkemede tescil ettirmiş olur" dedi.

TÜTÜN ÇİFTÇİSİNDEN 'KUTULU' EYLEM

Uşak'ın Avgan beldesinden gelen tütün üreticisi kadınlar, bir kutuya koydukları tütünü, Kemal Kılıçdaroğlu'na göstererek çiftçi olarak mağdur olduklarını söyledi.