'DOLAR BUNUN İÇİN HER ŞEYDİR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman mitinginin ardından Antalya'da halka hitap etti. Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki alanda gerçekleştirilen mitingde 'Başbakan Kemal' sloganları eşliğinde kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, bu slogan üzerine "O da olacak inşallah. Bir dahaki sefere Antalya'ya başbakan olarak geleceğim" dedi.
Yaklaşık 75 bin kişinin bulunduğu miting alanındaki pankartlara dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Şerefimizle gaz yedik, cop yedik ama haram yemedik' yazısını okuduktan sonra sözü konuşması 'Hırsız Tayyip' sloganıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, şunu söyledi:
“Şimdi siz bu sloganı atarsanız patentini alır, emin olun. Bir daha atarsınız sizden parasını alır. Dolar bunun için her şeydir, para bunun için her şeydir. İnsanının ölümüne üzülmez ama seramik kırılır ona üzülür. Aramızdaki fark bu."
'Sizin çocuklar çaldı bizim çocuklar öldü' yazılı ikinci bir pankartı okuyan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Onların çocuklarının ne yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Ölen çocukların tamamı bizim çocuklarımızdır. Ailelerinin acısı bizim acımızdır" diye konuştu.
DEVLETİ KURAN PARTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya mitinginde konuşmasına partisinin 2B alanlarının orman köylüsüne hiçbir ücret almadan verecekleri, çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceklerine, çiftçinin kullandığı elektrikten KDV alınmayacağına ilişkin taahhütleri sıralayarak devam etti. Kılıçdaroğlu, mazot fiyatındaki pahalılığı "Birileri malı götürüyor, birileri çalıyor onun için. CHP iktidarında çiftçiye mazot 1.5 TL olacaktır. Nokta" diyerek açıkladı.
Bu sözleri verirken "CHP devleti yönetebilir mi?" şeklinde bir soruyla karşılaştıklarını belirten Kemal Kııçdaroğlu, "Böyle saçma soru hiç duymadım, devleti kuran partiye devleti yönetebilir mi diye soru sorulabilir mi? Devleti kuran parti CHP değil mi? Devletin bütün kurumlarının saat gibi çalışmasını isteriz. Devlette partizanlığı kabul etmeyiz. Benim için yandaş yok benim için vatandaş var. Vatandaş benim başımın üzerinedir" diye konuştu.
Antalya'da Türkiye'nin işverenleri, sanayicileri ve turizmcilerin de seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Şundan emin olmanızı istiyoruz, CHP iktidarında hükümeti eleştirdiğiniz zaman ertesi gün kapınızda 5 - 10 vergi müfettişi görmeyeceksiniz" dedi.
'AHLAK KURALLARI EGEMEN OLACAK'
Partisinin bu sözleri verirken karşılaştığı ikinci sorunun "Parayı nereden bulacaksınız?" olduğunu kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"CHP iktidarında ayakkabı kutuların içinde sadece ayakkabılar olacak, asla paralar olmayacak. CHP iktidarında bakanlarının çocuklarının yatak odalarında para kasaları olmayacak, milyonlar milyarlar olmayacak, para sayma makineleri olmayacak. CHP iktidarında hiçbir bakan haram parayla umreye gitmeyecek, CHP iktidarında hiçbir bakan 700 milyar liralık kol saatini koluna takmayacak. Sözünü veriyorum size. CHP iktidarında devlet vatandaşına hesap verecek. CHP iktidarında medya özgür ve bağımsız olacak. Ahlak kuralları egemen olacak. Ahlaksızlığa son vereceğiz. Ahlakı bu toplumun temel direği haline getireceğiz."
CHP iktidarının ilk yapacağı işlerin başında işsizlikle mücadele olacağını belirterek konuşmasına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında bakanlarını çocukları iş bulmayacak önce yurttaşın çocuğuna iş bulacağız" dedi.
17 ARALIK OPERASYONU
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunda 85 milyar euro paranın 'hortumlandığını' iddia etti. Bu paranın 247 milyara denk düştüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Bu parayla ne yapılabilir? Bakın, resmi rakamlara göre 2 milyon 831 bin işsizimiz var. Bu işsizlerin tamamına 8 yıl süreyle asgari ücret üzerinden ücret ödeyebilirdik. 300 bin atama bekleyen öğretmenimiz var. 300 bin öğretmeni atardık ve bunlara 30 yıl sureyle aylık ödeyebilirdik. Emekliler unutmasın, her emekliye hortumlanan bu parayla 25 bin TL ikramiye ödeyebilirdik. 6 tane GAP yapabilirdik, 30 tane Marmaray yapabilirdik ve bu parayla 5 bin 363 adet F-16 uçağı alabilirdik. Bu ülkede para var. Bu ülkede her şey var."
Fakat bu zenginliğin yanı sıra Türkiye'de 'kanser gibi bir hücrenin' de bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu'nu bunun 'kirli siyaset' olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık günü geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerini Antalya'dan da eleştirdi. "Dünyada bir başbakanın oğlunun evinde dağıtıldıktan sonra 30 milyon avro para kalır mı? Paranın tamamı 1 milyar dolar civarında böyle bir tabloyu kabul ediyor musunuz?" diye sordu.
Başbakan Erdoğan'ın aksine o görüşmelerin montaj olmadığını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu iddiasını 6 nedenle açıkladı. TİB'den o güne ilişkin telefon görüşmelerini istemekten, Amerika'da ses analizi yaptırılması içeren gerekçelerini sıralayan CHP Lideri Kılıçdaroğu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dün yaptığı "Ses kayıtları sızdıranları tespit ettik" açıklamasını hatırlatarak, "Demek ki doğru?" dedi.
BİLAL ZATEN EKMEK YEMİYOR'
Başbakan Erdoğan'ın Raiba işaretinin artık '4 bakan bir başçalan' anlamına geldiğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Mısır'da Esma öldü. Genç bir kız hepimiz üzülürüz. Esma için ağladı. Burakcan için ağladı mı, Berkin için ağladı mı. Polis memuru Ahmet için ağladı mı? Sormayacak mıyım şimdi ben sen de vicdan var mı?" diye konuştu. Bu sırada gözüne ilişen 'Berkin'in yemediği ekmeği Bilal'e yedirmeyiz' dövizini okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bilal zaten ekmek yemiyor, pastayla besleniyor, havyarla besleniyor. Ekmek bizim vatandaşımız için geçerli" dedi.
Fezlekelerde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 52 milyon dolar, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 10 milyon dolar, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın 1.5 milyon dolar rüşvet almakla suçlandığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İnsanda biraz vicdan ahlak olur. Ahlak bütün dinlerin ortak paydasıdır. Ahlakı yüceltmek zorundayız. Ahlaklı insanı layık olduğu noktaya getirmeliyiz. Peygamberimizin bir sözü var, 'Yalanla iman bir arada olmaz' diyor. Ben defalarca söyledim, yalancıdan, hırsızdan başbakan olur mu? Hem yalancıdan, hem hırsızdan başbakan olur mu? 'Olmaz' derler. Yalancıdan ve hırsızdan bırakın başbakanı siyasetçi olmaz" diye konuştu.
PARTİ DEĞİŞTİRENE KAPI KAPALI
Konuşmasını sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı yanına alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Üzerinde baskılar var, savcılar gönderdiler, polisler gönderdiler. 7 düveli göndermezseniz namertsiniz hiç korkmuyor hoca" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun son sözleri ise CHP'den aday gösterilmediği için ayrılıp başka partilerden aday olanlara yönelik oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Koltuk düşkünü olan kişi CHP'li olamaz. 'Ben olursam olur olmazsam başka partiye geçirim' bunu kabul etmem. 'Efendim kazanırım tekrar CHP'ye gelirim' Kapılar ona kapılıdır. Yok öyle" dedi.
Kılıçdaroğlu, mitingden sonra helikopterle Ereğli'ye geçti.
ANTALYA MİTİNGİNDEN NOTLAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya mitingi öncesinde Onur Akın konser verdi, ardından da 17 Aralık süreci sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları dinletildi. Seçim otobüsü ile miting alanına ulaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Antalya'da oturan torunu 7 yaşındaki Duru Nadir'i de beraberinde getirdi. Eşi ve torunuyla beraber kürsüye çıkıp mitinge katılanları selamlayan Kılıçdaroğlu sonrasında konuşmasına başladı. Boynuna Antalyaspor atkısı takan Kılıçdaroğlu'nun konuşması işitme engelliler için işaret diline çevrildi. Mitingde Berkin Elvan ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu 'Ölümsüzdür' yazılı afiş yer aldı. Alanda 'Sizin çocuklar çaldı, bizim çocuklar öldü', 'Zombilerin kralı Reco, bu kalabalık çakma değil Antalyalı', 'Abbas 1 Nisan şakası sanacak', 'Ampul patlasın Tayyip çatlasın' dövizleri dikkati çekti.

Emre BAYLAN- Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () -

(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)