Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKİN / İstanbul, () - Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir gazetede hakkında çıkan iddialara tepki göstermeye bugün de devam etti. RTÜK Üyesi Ali Öztunç'un Maltepe Belediyesi ziyareti sırasında kameraların karşısına geçen Kılıç, "2010 yılından önce yani Mayıs ayından önce, beni Gürsel Tekin'le yurtdışında gören, ortaya koysun. 'Ben tebrik ediyorum sizi, ben unutkanlık yapmışım, özür diliyorum. Siyaseti bırakıyorum' derim. Bu kadar net" diye konuştu.



KAMERA GÖRÜNTÜSÜ KOYSUNLAR

Elinde belge olmadığı için önündeki habere bakarak yorum yapabileceğini söyleyen Kılıç, "'Oradan geldi, buradan geldi. O besledi', bunu bilemem. Arkadaş atlamış gitmiş, bir boş otel lobisini gösterip, 'burada görüştüler diyor. Orda görüştülerse, o kadar net bilgi varsa elinde, bahsedilen otel dünyanın saygın otellerinden birisi. O otelin girişinde, çıkışında kameralar vardır. Alır koyarsın, 'bakın Gürsel Tekin'le oturmuşlar. Üçü çay kahve içiyorlar dersin'"dedi.



BALYOZ VE ERGENEKON İDDİALARI GİBİ

İddiaya yer veren Gazetenin kaçırdığı önemli bir detay olduğunu söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "'Kılıçdaroğlu talimat verdi' diyor. Sanki Kılıçdaroğlu o zaman Genel Başkanmış. Kılıçdaroğlu o zaman Grup Başkanvekili, Gürsel Bey İl Başkanı, ben MYK üyesiyim. Talimatı verse verse Sayın Deniz Baykal Genel Başkan olarak verir" dedi. Senaryoyu hazırlayanların Balyoz ve Ergenekon iddialarında olduğu gibi detayları kaçırdığı söyleyen Kılıç sözlerini, "Yurtdışına gitmek için İl Başkanına talimatı Genel Başkan verir, Grup Başkanvekili veremez" diye tamamladı.



RTÜK ÜYESİNDEN KILIÇ'A DESTEK

İddiayı gündeme getirenin bir televizyon kuruluşu olması halinde konunun önlerine geleceğini söyleyen RTÜK üyesi Ali Öztunç, "Lütfen gazetecilik yapsınlar. Eğer bir TV olsaydı muhtemelen bizim önümüze gelecekti dosyası. Dosya geldiği zaman bir; tarafsızlık var mı? İki; hiç kimse mahkeme kararı kesinleşmedikçe suçlu değildir. Masumiyet karinesi. Buna bakacaktık. İftira atılıp atılmadığına bakacaktık. TV olmadığı için gazete olduğu için bizi önümüze gelen bir durum yok. Ama çok net, açık. İddia bile demiyorlar. Böyle geldi, böyle yaptı, şöyle götürdü. Bu tamamen bunun habercilik olmadığının, tetikçilik olduğunun bir göstergesidir" diye konuştu. Öztunç meyve veren ağaç taşlanır misali Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın taşlandığını sözlerine ekledi.

KASET İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde bir gazete Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kasetiyle ilgili 2010 yılında bazı isimlerle pazarlık yaptıkları iddia edilmişti.

 

FOTOĞRAF