CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, "Ben sayın Cumhurbaşkanı'na yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yetkileri tek elde topluyoruz dedi. Rejim değişikliğini itiraf etti!" diye konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

18 yaşında milletvekili seçeceksiniz ama kimin çocuklarını vekil yapacaksınız? Kendi çocuklarınızı seçeceksiniz. Şimdi diyorlar ki Rakka'ya gidiyoruz. Kimin çocuklarıyla Rakka'ya gidiyorsunuz? Alın çocuklarınızı gidin Rakka'ya. Hangi devletin kara kuvvetleri konumuna geliyorsunuz? Türkiye'nin güvenliği El Bab'dı, bitti. Bunlar bir ara Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı. Allah'ın takdiri Süleyman Şah Türbesini kaçırmak zorunda kaldılar.
 
ERDOĞAN'I 500 METRE ÖTEDE GÖRSE...


Siz sayın Cumhurbaşkanı bir şey söyleyecek de Binali Yıldırım karşı mı çıkacak? 500 metre ödede görse Erdoğan'ı 100 düğmesi varsa 10 saniyede hepsini ilikler.

İşsizlik rakamı yüzde 12.1. Resmi rakam bu. Bir de iş aramaktan ümidini kesenleri katın bu rakama. Kriz dönemlerinde işsiz sayısı kaçtı? Körfez krizinde yüzde 8'di. 6 milyon işsizimiz var. Danimarka'nın nüfusu kaç 5 milyon 600 bin. Türkmenistanın nüfusu 5 milyon 400 bin.

Erdoğan çıktı TOBB'da söyledi, 1 milyon işveren her biri 1 işçi alsa işsizlik biter diyor. Zekaya bak. Pırıl pırıl. Yıllar öncesinden beri defalarca söyledi. Takarlar mı takmazlar mı bilmiyorum. Ben yeni işçi çalıştırmayanları teşhir edeceğim diyor. Bütün dünya bilirki, ilk okul öğrencileri de bilir ki eğer bir ülkenin fabrikaları tütüyorsa işsizlik sorunu yoktur arkadaşlar.

Aldığı işçinin parasını ver. Bu Ankara'daki beylerin fabrikaları var, kobileri var, gemileri var. Bunlar bir tane işçi aldı mı? Her fabrikana bin tane işçi al! Elinizden tutan mu var? Kendine gelince görmeyeceksin, duymayacaksın! Bu milletin gelecek ümidine, ahlakına güveniyorum.
 
AFRİKA'DA ARAZİ KİRALADILAR


Gittiler Afrika'da arazi kiraladılar. ekmediğin araziler ortada. Senin Afrika'da arazi kiralamanın ne manası var! Boşuna Gazi Mustafa Kemal köylü milletin efendisidir demedi. Siz bu milletin kölesi haline getirdiniz. Bunlar kimin hükümeti! Sana tek bir örnek vereceğim. Yatın kotranın vergisini sıfırladılar, senin mazotunun üzerindkei vergiyi sıfırlamadılar. Bu hükümet senin hükümetin mi yatçıların kotracıların hükümeti mi? Nisan'da gideceksin sandığa, bir ders vermenin zamanıdır. Onlar kotrada vergiyi sıfırlıyorsa sende sandığa gidip onları sıfırla kardeşim!
 
TÜRKİYE'YE NİYE TURİST GELMİYOR!


Türkiye'ye turist niye gelmiyor? Sen bir Alman gazetesinin Türkiye temsilcisini gözaltına alırsan Almanlar buraya gelmez tabi! Fiyatlarımız da yüksek değil ama gelmiyor kimse! Bütün bunların sorumlusu kim? Bu soru can alıcı sorudur! Bütün bunların sorumlusu Türkiye'yi yönetenlerdir.

Bir vatandaş vardı, telefonda konuşurken milletin anasına küfreden adamın 420 milyonluk vergi borcunu sıfırladılar! Şimdi bu Ankara'daki beyler kimin temsilcisi!
 
VEKİL SAYISINI NİYE 600'E ÇIKARDILAR?


Sayın Cumhurbaşkanı meydan meydan geliyor. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. 18 yaşı biz anlatamazdık o anlattı! Ben bunu anlatmış olsaydım koro halinde doğru söylemiyorsun diyorlardı. Bu 50 milletvekilini niye 600'e çıkardılar? Bunun cevabını bekliyorum. 178 trilyon lira vatandaşının cebinden çıkacak. Peki bu meclis ne yapacak, dişleri sökülmüş meclisin. Al maaşı otur yerine! 600'e çıkarmışsa sen de buna hayır diyorsan sen de hayırlı bir iş yapacaksın!
 
CUMHURBAŞKANI'NA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM


Ben sayın Cumhurbaşkanı'na yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yetkileri tek elde topluyoruz dedi. Rejim değişikliğini itiraf etti!

Anayasa değişikliliğiyle çift başlılık kalkacak. Binali Bey itiraz mı edecek, böyle bir kapasitesi mi var? Sen kalkıyorsun bütün yetkileri bir kişiye veriyorsun! Olmaz değerli arkadaşlar. Çift başlılık ortadan kalkacak diyordu. Esas çift başlılık bu! Hem partinin başı hem de cumhurun başı! İl başkanı ne yapacak vali ne yapacak?

"BİR İNSANIN KARAKTERİNDE TARAFSIZLIK OLUR MU?"


Yine sayın Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum. Bir insanın karakterinde tarafsızlık olur mu? Bunu ben demiyorum, kendisi diyor. Peki TBMM'de yemin ederken tarafsızlık üzerine namus ve şeref üzerine söz veren kimdi? Bu nasıl tarafsızlık?

Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray Başkanı hakem olabilir mi?

Referandumda birinci madde var; yargı bağımsızlığının yazına bir kelime eklediler 'Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı' diyor. Ama sayın Erdoğan böyle bir şey olmaz diyor. Burada komik bir durum yok mu! Sayın Başkan seçilecek tarafsız diye de yemin edecek! Neresinden tutsanız dökülüyor! Bir partinin mutfağında haızrlarsanız böyle olur! Kendi kendilerine çaldılar, kendi kendilerine oynuyorlar! Türkiye'ye bir maceraya teslim ediliyor.

Buradan sesleniyorum, çıkın açılış yapıyoruz diye miting yapmayın referandum için evet istiyoruz diye söyleyin.
 
80 MİLYONUN TAPUSUNU BİR KİŞİYE TESLİM ETMEM DİYORSANIZ...

Bir kişiye kos koca Türkiye Cumhuriyeti teslim edilir mi? Hayır, 80 milyonun tapusunu bir kişiye teslim etmem diyorsanız gidip hayır oyu vereceksiniz! Osmanlı da bile tek adam yok! Padişahın mührünü sadrazam alır. Veziriazam şimdiki Başbakan demek. Ama biz bütün bunların hepsini atıyoruz. Tarihini bilmeyen ülkeyi felakete teslim eder. En son kurulan KKTC'nin yapısını da bilmiyorlar. Eğer siz demorkasiden hukuktan yanaysanız zaten bütün dünyada el üstünde tutulursunuz! Bunların hepsini kaybetmiş durumdayız! Aramızda üniversite gençleri var. Hocalarınızın kapının önüne koyduklarını biliyorum. Bu sizin bir onur ve gurur meselesidir! Referandumda oy kullanın ki hocalarınızın hakkını savunalım! Oy kullanmaya gitmemek referanduma evet oyu vermek demektir.

Diyorlar ki hayır çıkarsa ne olur? Hayır çıakrsa Cumhurbaşkanı yerinde kalır. ama millet diyor ki anayasal sınırlar içinde görevini yap! Kimse sana saygısızlık yaparsa biz haddini bildiririz diyor. Binali Bey de rahatlayacak aslında. Herhalde Binali Bey'e karşı da bir Davutoğlu darbesi yapılmaz. Çift başlılık asla olmayacak. Hiç kimse çıkıp da TBMM'yi ben fesh ediyorum diyemeyecek! Eğer bunları istiyorsanuz, bunlardan yanaysanız ölçün biçin tartın düşünün sandığa öyle gidin! Bu hak arama, özgürce yaşamak için hayır diyoruz. Gücümüz geleceğimiz hayırlı olsun diyorum.