CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı adayı gibi yurt gezileri ve siyasi konuşmalar yapan Ekrem İmamoğlu'na bir ihtar daha. Kılıçdaroğlu, canlı yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı adayı olma yolunu bir kez daha kapattı. "Muhafazakarlarla bizim helalleşmemiz lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "En muhafazakar parti bizdik, çünkü değişimlere direniyorduk" ifadelerini kullandı.

Görevlerine devam etmelerini istiyorum...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili "Belediye başkanları aday olabilir mi? Yoksa görevlerine devam etsin mi?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum. Nedeni de şu:" deyip şöyle devam etti:

Önce bulundukları kentin güvenini kazansınlar

"Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Çoğunluğun olmadığı yerde belediye başkanını başka bir partiye teslim etmek demek. O zaman İstanbullu bize ne diyecek, Ankaralı bize ne diyecek. O bağlamda kafamda soru işaretleri var. Önce bir bulundukları kentin güvenini kazansınlar. Arkadan Türkiye'nin güvenini kazansınlar. Önlerinde bir zaman dilimi var. O zaman dilimi içinde çalışırlar, deneyim kazanırlar, kendilerini gösterirler. O çerçevede görevlerine devam etmelerini istiyorum."

Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için erken

Adayı açıklamak daha erken olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kötü gidişin üstünün örtülmesi için cumhurbaşkanı adaylığının kullanıldığı konusunda liderler arasında bir kanaat var. Ekonomide kötü gidişi nasıl çözeceğimizi millete anlatmalıyız. Genel kanaatimiz bu" dedi.

Bizim muhafazakâr dünyayla helalleşmemiz lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "muhafazakâr dünya ile oturup konuşmadıklarını ve eksikleri olduğunu" belirterek, "Helalleşmemiz lazım, aramızdaki duvar yıkılmaya başlıyor" dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun helalleşme sözleri:
- Dindar kesimle ilişkilerimiz daha iyi.
- Bizim muhafazakâr dünyayla helalleşmemiz lazım, eksiğimiz var, oturup konuşmadık, derdinizi dinlemedik, Ankara'da oturduk durduk.
- Şimdi bu yıkılıyor ama karşılıklı güven de oluşmaya başladı. Ama belli bir zaman dilimine ihtiyaç var. Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapma politikası izledik.

En muhafazakar parti bizdik çünkü değişime direniyorduk
- Muhafazakâr söylemini muhafazakârlara haksızlık olarak görüyorum. En muhafazakar parti bizdik çünkü değişime direniyorduk.
Dindar kesimle ilişkilerimiz daha iyi zaten dindar kesim de ülkenin gidişatından rahatsız. Onlar da değişim istiyor. Bütün mesele karşılıklı güveni oluşturmak.