HAK ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i makamında ziyaret ederek, çözüm süreci, barış ve demokrasi için önerilerini kapsayan mektubu iletti.
Anadilde eğitim, yeni anayasa, hak ve özgürlüklere vurgu yapılan mektupta şu görüşler yer aldı:
"Kürt halkının tüm temel hakları tanınmalıdır. Bunun biçimi federasyondur. Kürt halkı nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu coğrafyada, yani Kürdistan'da federal bir yönetim biçimiyle kendi kendini yönetebilmelidir. Dünyanın başka yerlerinde de benzer sorunlar federal biçimde çözülmüştür. Dünyamızda Amerika, Rusya, Çin, Hindistan, Almanya gibi büyük devletler dahil, uygar ve demokratik ülkelerin çoğu federal biçimlerle yönetilmektedir. Sınırları içinde Kürdistan'ın bir parçasını barındıran komşumuz Irak da federaldir ve Irak Kürdistanı federe biçimde yönetilmektedir. Bu diğer parçalar için de olumlu bir örnektir. Biz Kuzey parçasında da Kürt halkının, hakkı olan tüm hak ve özgürlüklere kavuşması halinde, Türk halkıyla ve toplumun geriye kalanıyla birlikte barış içerisinde yaşayabileceği kanısındayız ve bunu istiyoruz."
HAK-PAR heyeti TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, Ekim sonu ve Kasım başında yaptıkları, 9 gün süren ve 14 ili kapsayan 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' ile ilgili olarak bilgi vererek izlenimlerini anlattı.
(BY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)