AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Dengiz, "Biz her zaman siyasette değişimden bahsettik, bunu savunduk, doğrusu bizden başlayacağını düşünmemiştik ama olsun bir yerden başlayacaktı. Umarım bu yenileşme devam eder" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmenin ardından AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısı ile görevlerinde istifa ettiklerini kamuoyuna açıkladı. Basın toplantısının başında mikrofonun çalışmaması üzerine Dengiz, "O da bizi terk ediyor" diye espri yaptı.
'BERAT KANDİLİ GÖREVE GELDİK, BERAT KANDİLİ'NDE GÖREVDEN AYRILDIK'
26 Temmuz 2010 tarihinde bir Berat Kandili günü göreve başladıklarını ifade eden Dengiz, "Geçen perşembe günü Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu ile görüştük ve bu kararı aldık. Güzel bir tesadüf ki Berat Kandili geldik yine bir Berat Kandili günü görevimizi başarıyla teslim ettik. Genel Merkez'in listemizi onaylaması ile birlikte görev yaptığımız süre içerisinde arkadaşlarımla birlikte fedakârca çalıştık. Ailelerimizi ihmal ettik. 24 saat bu partiye hizmet ettik. Bu davaya baş koyduk ve alnımızın akıyla vazifemizi yaptık. Başarılı olduğumuza inanıyorum. 2010 referandumunda, genel seçimlerde ve yerel seçimler de başarılı sonuçlar aldık. Genel merkezimiz de bu başarımızı değişik mecralarda sık sık dile getirdi. Başarımızı ödüllendirdi. Kaliteli ve iyi eğitimli insanları siyasete çekmeye çalıştık" diye konuştu.
Dengiz, "Bu durumu birlik halinde bugün burada kan değişimi, görev değişimi bir yenileşme hareketi olarak görüyoruz. Yeniliğin kaçınılmaz olduğunu söyledik. Bizden başladı, evet biz bahsettik, bizden başladı. Olsun bir yerden başlayacaktı. Biz her zaman kan değişiminin fayda sağlayacağına inandık. Doğrusu bizden başlayacağını düşünmedik. Neticede parti ve davamız, Kayseri kazansın. Bizler bu partinin neferiyiz. Bundan sonra da ihtiyaç olursa aynı şekilde devam ederiz" dedi.
'BAŞBAKANIN BU KONUDA İMASI YETERLİYDİ'
Türkiye genelinde AK Parti teşkilatlarının yarıdan fazlasının değişime uğradığını belirten Dengiz, bu durumu 'güçlenme hareketi' olarak değerlendirdi. Dengiz, "Kayseri’de uzun süredir üretilen dedikodular vardı. Bunlar rahatsız ediyordu bizi. Polemiğe girmeden, işimize odaklanarak sadece yapmamız gereken çalışmalara düşünerek işimize odaklandık. Genel Merkez'de Süleyman Soylu Beyle görüştük ve Türkiye’de yapılan değişimin, revizyonun Kayseri için düşünülüp, düşünülmediği sorduk. Genel Başkan Yardımcığımız, Kayseri’de de böyle bir yenilenmenin, değişimin fayda sağlayacağını söyledi. Tabi bunun üzerine Başbakanın bir sözüyle bir emri ile görev başladık. Yine genel merkezin, Başbakan’ın bu konudaki bir imasında dahi bu bayrağı teslim edeceğimizi söyledik" diye konuştu.
Dengiz, yaptığı veda konuşmasının sonunda helallik istedi ve alkışlarla görevinden uğurlandı.

FOTOĞRAFLI