MİTİNGLİ KUTLAMA
Karabük'te resmi olmayan sonuçlara göre MHP'li Rafet Vergili'nin yeniden belediye başkanı seçilmesi üzerine yaklaşık 4 bin kişi kent meydanında toplanarak sevinç gösterisi yaptı. 'Ülkücü hareket engellenemez', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları atan kalabalık, davul zurna eşliğinde seçim zaferini kutladı. Meydana gelen Rafet Vergili'ye de sevinç gösterilerinde bulunuldu. TIR dorsesinin üzerine çıkarak kalabalığa hitap eden Vergili, şöyle konuştu:
"Birileri hizmete gönül verdi, birileri iktidarın gücüne. Ama önemli olan sizin bizi başkan yapmanızdı. Sizlerden Allah razı olsun. Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, siyasi muamele yapmadan, farklı tavır takınmadan, belediyenin 1 lirasını heba etmeden, devletin 1 kuruşunu kimseye peşkeş çekmeden yolumuza devam edeceğiz. İnşallah 5 yıl içinde Karabük'ü öyle bir değiştireceğiz ki Türkiye gıpta ile bakacak. Şu anda almış olduğumuz oyu en az ikiye katlayacağız. Bize gönülden destek veren herkese, bütün Karabüklüler'e teşekkür ediyorum."
Havai fişek gösterisinin ardından Rafet Vergili meydandan ayrılırken, partililer araçlarla konvoy yaparak kutlamayı sürdürdü.
AK PARTİ'Lİ ŞAHİN'İN BABA OCAĞINDA MHP KAZANDI
MHP, resmi olmayan sonuçlara göre il belediyesinin yanında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in doğup büyüdüğü Ovacık İlçesi'nde de seçimi kazandı. Daha önce Ak Parti'de olan ilçe belediyesinde MHP adayı Mustafa Polat Dursun başkan seçildi. Kentte Ak Parti ise 4 ilçe ve 1 belde belediyesinde seçimi kazandı.

BD(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)