KARABÜK’te, vefatının 3’üncü yıldönümü nedeniyle eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı anma ve anlama gecesi düzenlendi. Erbakan Vakfı Karabük Şubesi’nin düğün salonunda düzenlediği geceye, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, bazı sendikaların il başkanları ile yaklaşık 400 kişi katıldı.
Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, gecede yaptığı konuşmada, iktidar partisininin dış politikasını eleştirdi. Erbakan, şunları söyledi:
"Mısır’da yapılan zulmü, zorbalığı sadece diliyle kınayan, tepkisini sadece Mısır Büyükelçisi'ni geri göndererek gösterebilen değil bunun yerine kurmuş olduğu İslam Birliği'yle ve onun gücüyle bu zorbalığı derhal ortadan kaldırmaya muktedir yönetimler için canlı kuşu istiyoruz. Suriye’de yapılan katliamlar karşısında sadece oradaki zalim yönetime laf yarıştıran değil, kurmuş olduğu İslam Birliği’yle yanı başımızdaki bu katliamı fiilen durdurmaya muktedir yönetimler için canlı kuşu yani milli görüşü istiyoruz. Bizler gerçek milli görüşçüler olarak Amerika’dan ve İsrail’den izin almadan Gazze’ye ziyaret dahi yapamayan, oradan 'olur' gelmediği için Gazze ziyaretini defalarca erteleyen, iktidara geldiğinden beri Washington’a yaptığı ziyaretlerin sayısıyla övünen değil gerektiğinde aynı Erbakan Hoca gibi 'Bana ne Amerika’dan' diye haykırabilen yönetimler istiyoruz. Ey dünya siyonizmi siz diyorsunuz ki 'Erbakan’ı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek lazımdır' diyorsunuz. Biz milli görüşçüler olarak, onun arkasından onun sancağını taşıyan milli görüşçüler olarak, onun evlatları, onun gerçek dava erleri olarak 'Erbakan’ın üzerine beton değil kurşunda dökseniz Erbakan’ı ve milli görüşü bitiremezsiniz Allahın izniyle' diyoruz."
Gece, Kuran-ı Kerim okunması ve merhum Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.