DİYARBAKIR'da, partisinin il başkanlığı temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "AK Parti Türkiye'nin değil dünyanın en büyük siyasi hareketidir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yerel seçimler öncesi Diyarbakır İl Başkanlığı'nın bugün yaptığı temayül yoklamasına katıldı. Seyrantepe Spor Tesisleri'nde yapılan temayül yoklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kapusuz, Türkiye'de 30 büyükşehir olduğunu belirterek, "Bu 30 büyük şehirden 21-22'ini AK Parti, bizim ölçümlerimize göre kazanmaktadır. Diğer büyükşehirlerde 3-4 tanesinde başa baş, denge gözükmektedir. 30 büyükşehirin dışında 51 ilimizde AK Parti, büyük ekseriyetle seçimleri kazanmaktadır. Diyarbakır'da iddialı olduğumuz, en uygun adayı bulmamız halinde başa baş yarışacağımızı ümit ediyorum" dedi.
'BİZİM DERDİMİZ OY DEVŞİRMEK OLMAMIŞTIR'
Çözüm sürecinin seçimlere yansıması ile ilgili soruyu yanıtlayan Kapusuz, şöyle konuştu:
"AK Parti Türkiye'yi normalleştirme konusunda çok çaba sarf etti. AK Parti, demokratikleşme sürecini bugüne kadar sürdürdü. Geldiği nokta, duraksayacağı bir nokta değil. Biz kanın, gözyaşının, bölgedeki sıkıntılarının yaşanmamasını, siyaset üstü gördük. Bizim derdimiz oy devşirmek olmamıştır. Elbette bunun oya yansımaları olacaktır. Biz terörü, sıkıntıyı, şiddeti, antidemokratik uygulamaları, insan hak ihlallerini, asla siyasi getirilerle paylaşmadık. Bu çaba, bölemizde sükünete ve değişime fırsat verecektir. Ancak atılan adımlar yetmez. Daha ileri noktalara doğru çaba sarf etmemiz lazım. AK Parti yenilikçi bir parti. Kendisi yenilikçi olan bir partide, yenilikçi bir hareket doğmaz. Biz ideolojik bir siyasetten yana asla tavır almadık. Biz bu attığımız çözüm süreciyle ilgili adımların, getirisini düşündüğümüz için değil, riskine rağmen atılmasına inandık ve attık."
AK Parti'nin kadro partisi olduğunu belirten Kapusuz, "AK Parti Türkiye'nin değil dünyanın en güçlü siyasi hareketidir. Türkiye'de 50 milyon seçmen, 10 milyondan fazla üyemiz var. Tayyip beye çok büyük teveccüh vardır. Bu partinin çok lideri vardır. Lider olabilecek çok insanı vardır. Biz her girdiğimiz seçimlerde oyumuzu arttırarak bugünlere geldik. Bu tesadüfün eseri değildir. Başarılar, çaba ve emeğin ürünüdür" diye konuştu.