SAMSUN'da memur ve emekliye verilen zamları protesto eden Türkiye Kamu-Sen üyeleri, "Hırsız var" diye bağırıp, ayakkabı kutusu ve maaş bordrolarını yaktı. 
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyesi 30 kişi bugün İlkadım İlçesi 56'lar mevkiinde bir araya gelerek hükümetin memur ve emekliye yaptığı son zamları protesto etti. Üzerine 'kutu' yazdıkları ayakkabı kutularıyla gelen prosestocular, "Milletin kutusundan dolar çıkar, bizim kutumuzdan da bordro çıkar" diyerek tepki gösterdi. 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Çakır, "İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 170 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak memur ve emekliyle alay etmek demektir. Gerçekler ortadayken, malum pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarıyla memurlarımız 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkartılmıştır" dedi.
Konuşmanın ardından grup, kutulardan çıkarttıkları maaş bordrolarını yakıp, 'hırsız var' diye bağırdı. Grup, daha sonra dağıldı. HÇ(MS/AK)(FOTOĞRAF)