CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'nin en kısa sürede erken seçime gitmesi gerektiğini savundu.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen  Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu 'komplo' olarak değerlendirdiğini belirterek şöyle dedi:
"17 Aralık'ta ne oldu? Savcılık bir soruşturma yapmış. 4 tane bakanın yolsuzluk yaptığı tespit edilmiş. Ayrıca da 3 bakan oğlunu gözaltına almış. Yolsuzluk yapıyorlar 'Yolsuzluğumuzu ifade etmeyin' diyorlar. Millet seni git hırsızlık yap, yolsuzluk yap diye mi seçti. Sen insanları ne zannediyorsun? Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı makamına oturduğu ilk gün, savcı emniyete talimat veriyor. '43 kişiyi yakala getir' diyor. Ki bunların arasında Başbakan'ın oğlu da var. Bakan polise talimat veriyor, 'yakalayamazsın' diyor. Bunun adı polis darbesidir. Türkiye'de Efkan Ala ve Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği bir sivil darbe vardır, sivil bir faşist yönetim vardır."
'BUNUN SONU ÇOK TEHLİKELİDİR'
Türkiye'nin en kısa sürede erken seçime gitmesi gerektiğini savunan Genç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bence Türkiye çok zor durumdadır. Bu faşist dikta rejimi tamamen almış yürümüş. Bunun sonu çok tehlikelidir. Yargı diye bir şey bırakılmamış. Türkiye'de kara bulutlar dolaşıyor. En kısa zamanda erken seçime gidilmeli. Erken seçimde milletin hakemliğine gitmektir."