SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bizim ne hasetimiz var ne de kasetimiz. Bizim ne kirimiz, ne de kinimiz var. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla suçlayamaz" dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adana'daki Uğur Mumcu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakup Budak ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.
Yaklaşık bin kişiye seslenen Kamalak, Türkiye'nin kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri haline geldiğini belirtip  "Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi, Saadet Partisi'dir. Bizim ne hasetimiz var, ne de kasetimiz. Bizim ne kirimiz, ne de kinimiz var. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla suçlayamaz. Kimse bizi, Avrupa Birliği (AB), Amerika ve İsrail'in taşeronu olmakla suçlayamaz" diye konuştu.
'RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR'
30 Mart'taki yerel seçimlerin her seçimden daha önemli olduğunu vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"bu seçim, tarihi bir seçimdir. Asıl yarış şimdi başlıyor. Asla unutmayın, belediyecilik bizim işimizdir. Biz yolumuz kesilmeden Fazilet ve Refah Partisi kapatılmadan yüzlerce belediyede başkanlığı kazanmıştık. Kazandığımız her belediyenin girişine kocaman harflerle 'Rüşvet alan da veren de mel'undur' yazısını asmıştık. Rüşveti önledik, sizin hakkınıza sahip çıktık. Bu seçimde sadece belediye başkanı seçmiş olmayacaksınız, aynı zamanda Türkiye'nin yolunu da belirlemiş olacaksınız. Beraber kararlaştıralım, birlikte karar verelim. Türkiye İslam ülkelerine, mazlum milletlere öncü mü olmalı? Yoksa batıya uşak mı kalmalıdır? Türkiye, İslam Birliği'ni mi kurmalı? Yoksa Avrupa Birliği'nin kapısında bir uşak gibi hazır olda mı durmalıdır? Türkiye mazlum milletlere umut mu olmalı? Yoksa küresel emperyalistlere destek mi vermeli? Adresiniz bellidir. O da Saadet Partisi'dir."
'İSLAM ÜLKELERİ PERİŞAN'
İslam ülkelerinin tarihte hiç olmadığı kadar perişan hale getirildiğini dile getiren Kamalak, şöyle devam etti:
"Adım adım Büyük İsrail Projesi uygulanıyor. Sudan ikiye, Irak üçe, Libya kırka bölündü. Mısır'ın durumu ortada. Suriye paramparça. Yanlış dış politika sebebiyle 200 bin Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetmiş, 9 milyon kardeşimiz yerinden yurdundan olmuş, bunun yaklaşık bir milyon kadarı ülkemize sığınmış. Biz adil bir düzen kurmaya geliyoruz. Mevcut iktidar ülkeyi çıkmaza sürüklemiştir. Sosyal barışı bozmuştur. Şimdi İstiklal mücadelesinden bahsediyorlar. Kime karşı mücadele, kime karşı savaş? Düşmanımız kim, kiminle savaşacağız? 55 yıldır girmek için hazır olda beklediğimiz Avrupa ile mi savaşacağız? Yoksa milleti birbirine mi kırdıracağız? Ülke bölünme noktasına gelmiştir. Toprak kayıyor ayağımızın altından. Ülkemizin, diğer dengeleri de bozulmuştur . Ekonomiye bakın; Türkiye'de bankaların yüzde 60'ı, borsanın yüzde 70'i, sigorta şirketlerinin yüzde 80'i yabancıların elinde. Bütün stratejik kuruluşlarımız yabancıların kontrolüne geçmiştir. Döviz rekor kırdı, faiz 3'e katlandı."
Kamalak'ın konuşmasının ardından miting sona erdi.

AÖ(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)