*MHP Lideri Devlet Bahçeli kurultay salonunda yerini aldı. Bahçeli'nin partililere ilerleyen dakikalarda sır gibi sakladığı sürprizi açıklayacak.
 
*Bahçeli'nin salona girmesinin ardından İstikal Marşı okundu.
 
Devlet Bahçeli'nin Kurultay konuşması:
 
'Mazisi kahramanlıkla bezenmiş büyük Türk milleti, muhterem vatandaşlarım, kurultay divanın sayın başkan ve üyeleri, Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım, sevgili Bozkurtlarım Asenalarım yeni bir günde yeni bir diriliş destanını yazma yepyeni ümitlerle coşmak için beraberiz bir aradayız.
 
Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş amacıyla biriz ve birlikteyiz. Nevruz'un güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Sizlerin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Kucaklaşmak için buradayız. Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır. Türkiye'nin kalbi bu salonda atmaktadır.
 
Hoşgeldiniz Türk tarihinin mirasını getirdiniz. Hoşgeldiniz, kilim oldunuz gönüllerde dokundunuz sevda oldunuz dilden dile dolaştınız. Hoşgeldiniz sizler yenilgiyi reddeden asaletsiniz, sizler Türkiye'siniz. Biliyorum vatanı ablukaya alan insan suretlerine tahammülsüzsünüz. AKP'li yılları silmek için hazırsınız Türkiye'nin geleceği size bağlı. Bugün bu salonda Kuva-i Milliye ateşi yeniden yanmaktadır. Bugün burada yalnız değiliz. Kutlu ecdadımızın ve şehitlerimizin ruhları, anıları bizimledir.
 
Bugün MHP'nin Türk milletini ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz. Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.
 
Seslerimiz, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır.
 
Bizim yolumuzda haram yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur, kul ve yetim hakkına el uzatma yoktur. Yolumuz nurlu yürüşümüz kararlıdır. Bu itibarla diyorum ki Bizimle Yürü Türkiye...
,Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu havaya uçurup korkakça kaçanların Çanakkale Savaşları'ndan bahsetmesi yüzsüzlüğün zirvesidir. Bunlar Milli Mücadele yıllarında yaşalardır işgalcilere bin takla atarlardı zira bunlar da milli namus yoktur.
 
Vatan onlar için kupon arazi bizim için kutsaldır. Erdoğan'a göre vatan sıradan toprak parçasıdır. Bize göre ise vatan namustur. Vatanın tapusu şehitlerimize zimmetlidir.
 
Nevruz; Türk kültür coğrafyasının birlik,  dirlik ve dostluk sembolü, bolluk ve bereket simgesidir. Fakat nevruzda hainler  meydanlara çıkmaktadır. AKP -PKK koalisyonu, nevruzu bölücüğün günü haline  getirmektedir. Biz bugün buradayız, 11. Olağan Büyük Kurultayımızı yapıyoruz. Ne  var kiDiyarbakır'da ihanet mektupları okunmaktadır, Türkiye'nin kuyusu  kazılmaktadır. Nevruz kirletilmekte, hain pazarlıklara paravan yapılmaktadır.
 
Şimdi izleme heyeti diye 63'lükler arasında yol alan bazı yozlaşmış isimler yeniden tedavüle çıkmışlardır. Sözde gazeteciler Yeşilçam kalıntıları hangi film fırıldağı çevireceklerdir? Türk milletine neyi kabullendireceklerdir? Erdoğan ise izleme heyetinden haberim yok demektedir siz inanmayın sahte sözlerine PKK ile görüşüyorsun dediğimizde inkar yolunu tercih etmişti.
 
Erdoğan devamlı çark etmektedir. Türk askerinin başına çuval geçirilmesini seyredenler bugünler bambaşka tavırdadır. Paralel yapı dedikler AKP'nin eseridir. Erdoğan şimdilerde aldatıldık, yanıltıldık sözleriyle pişmanlık duyması ikiyüzlülüktür. Erdoğan'ın her önüne gelen kandırıyorsa Türkiye batmış demektir.
 
Atatürk heykelleri yıkılmakta terörist heykelleri dikilmektedir. PKK üniversiteleri örgütlemiştir bazı üniversiteler bölücü hainlerin kontrolüne geçmiştir. Hükümet sessiz ve umursamazdır.
 
Türk milleti ve Türk bayrağı ortak yapımızdır. Vakur duruşumuzu bozmadık ama bıçak kemiğe dayandı. Bizde bölünecek ülke yıkılacak devlet parçalanacak varan yoktur. MHP kutsal vatan için her türlü fedakarlığı göze almıştır.
 
77 gün sonra yapılacak seçimler Türk milleti için var olma seçimleridir. Aziz milletimiz vicdanını dinleyerek 7 Haziran'da kararını verecektir. Türkiye hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap mı soracak yoksa onlara mahkum mu olacaktır? Ya ahlak kazanacak ya da ahlaksızlık tavan yapacaktır. Ya zorbalık ve kanunsuzluk egemen olacak ya da adalet ve hukuk hakimiyet kuracaktır.
 
7 Haziran seçimleri Türkiye'nin kurtuluşu için son şanstır. AKP gitmezse Türkiye batacaktır. AKP'nin maskesi düşmüştür. Harama el uzatanın hırsızlık ve yolsuzluk yapanın ahlakından söz edilemeyecektir.'
 
*Devlet Bahçeli konuşmasının ardından kürsüde sembolik olarak demir dövdü.
 
 
**Salon, tamamen doldu. MHP'li yetkililer zaman zaman dışarıda kalan partilileri kapıları zorlamayın diye uyarıyor.