DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırılan 2 astsubay ve 2 uzman çavuş, kaçırılma olayından  sonra bölgeye giden BDP heyetine teslim edildi. BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt başkanlığındaki BDP heyeti 4 askeri, Duru Jandarma Karakolu'nda Lice Kayamakamı Tunahan Efendioğlu ve askeri yetkililere teslim etti. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Halk, askerleri PKK'lılardan almıştır ve bölgede operasyon yapılmamasını istemediler. Bize teslim ettiler. Biz de alıp yetkililere teslim ettik" dedi.
Lice'deki Fis Ovası'nda dün saat 16.00 sıralarında yol kesen sayıları 4 olarak bildirilen yüzleri kapalı, silahlı PKK'lı grup, Bingöl'deki 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'i kaçırdı. 3 aracı da ateşe veren PKK'lılar kaçtı. Olayın duyulmasından hemen sonra bölgeye giden BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt başkanlığındaki heyetin temasları sonucu kaçırılan 4 asker, Yolçatı Köyü yakınlarından teslim alınarak saat 03.30 sıralarında Duru Jandarma Karakolu'nda bekleyen Lice Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ile askeri yetkililere teslim edildi.
BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Olaydan hemen sonra bölgede askeri operasyon başlatılması ve durumun gergin olması nedeniyle BDP heyeti olarak bölgeye gittik. Bölge halkı operasyon yapılmaması ve genişlememesi için askerleri PKK'lılardan almıştı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde askerleri Yolçatı Köyü yakınlarında teslim aldık. Askerler biraz tedirgindi. Onlara tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyledik. Beni tanıyorlardı. Biz de kendilerini alıp Duru Jandarma Karakolu'nda Lice Kaymakamı'na teslim ettik."

FA(GG/İD)