- İZMİR Baro Başkanlığı’ndan istifa eden Sema Pekdaş, CHP'ye üye olarak Konak Belediye Başkan aday adaylığına başvurdu. Pekdaş’ın üyelik formuna imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Kefil misiniz' sorusuna, "Öneriyoruz canım ne kefili? Hayırlı uğurlu olsun kentimize" dedi.
Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP Konak İlçe Başkanlığı’na giderek, adaylık dosyasını verdi. Pekdaş parti üyesi de oldu. Üyelik formuna Kocaoğlu da imza attı. Pekdaş, aday adaylığı dosyasını verirken şunları söyledi:
"Bir toplum kadınıyla erkeğiyle bir yere gelebilir. Kadının üretkenliklerine de ihtiyaç var. Bunu yerel yönetimlerde gösterebiliriz. Bir sosyal demokrat belediyeciliği böyle gösterebiliriz diye aday oldum. Parti çalışmalarında yoktum. Parti çalışmasıyla hukukçu örgütü çalışmasının birbirinden ayrı olmasından yanayım. Bu nedenle görevimden istifa ettim, partime yeniden dönüyorum. Hem üye oluyorum hem aday adaylığı başvurusunda bulunuyorum." 
KOCAOĞLU'NDAN DESTEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının "Birlikte gelmeniz Pekdaş’ın adaylığına destek anlamına mı geliyor? Bu bir mesaj mı?" yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:
"Sema Hanım’la birlikte gelmeyi ben kendim talep ettim. Üyelik müracaatında ben de üyelik formunu imzalamak istedim. Sema Hanım'ın İzmir’de Baro Başkanı olarak verdiği mücadele, geçmişten bu güne verdiği hukuk ve çevre mücadelesi, kadın hakları mücadelesini yakından biliyoruz. Sema Hanım’ın yeniden partiye kazandırılması Konak’tan aday olması hem İzmir’imize hem partimize hem de ülkemize zenginlik katacağına inanıyorduk. O nedenle beraber geldim. Kendisine başarılar diliyorum." 
Konuşmaların ardından CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Pekdaş’ın yakasına rozet takarken "Rozeti soldan takıyorum" dedi. Pekdaş da "Solculuğumuzu tartıştırmayız" diye yanıt verdi. Kocaoğlu da üyelik formuna imza atmak istedi ve "Önce müşteriyi alalım ondan sonra imzalarız. Önce bi senedi imzalasın. Sonra biz kefil olarak imzalarız" dedi. Kocaoğlu, "Siz kefil misiniz" sorusuna, "Öneriyoruz canım ne kefili. Hayırlı uğurlu olsun kentimize" diye yanıt verdi.