Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ / ISPARTA, () - ISPARTA'da yerel seçimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hava sıcaklığının 1 derece kaydedildiği saat 08.00'den itibaren sandık önlerinde kuyruk oluşturan seçmenler, oy kullandı.
Isparta'da, 303 bin 69 seçmen belediye başkanı, belediye meclis üyesi, İl Genel Meclisi üyesi ve muhtarları belirlemek için sandık başına gitti. Soğuk havaya rağmen vatandaşlar sandığa yoğun ilgi gösterdi. Toplam 1115 sandıkta oy kullanılan Isparta'da, polis ekipleri seçim alanlarında ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Seçim binalarında engelli vatandaşların rahat oy kullanması için gerekli düzenleme yapıldığı gözlendi.
VALİ OYUNU KULLANDI
Isparta Valisi Vahdettin Özkan oyunu Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi'nde 1297 numaralı sandıkta kullandı. Vali Özkan, "Seçimlerin ilimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
ARTIK SÖZ MİLLETİN
Isparta Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın ise oyunu saat 11.00'de Nazmi Toker İlköğretim Okulu'nda 1195 nolu sandıkta kullandı. Günaydın, oy kullanmaya eşi ve çocuklarıyla geldi. Seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.
AK Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş da aynı okulda saat 12.00'de 1413 numaralı sandıkta oy kullandı.
CHP adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı ise oyunu Mehmet Köse İlköğretim Okulu'nda 1344 numaralı sandıkta kullandı. SP Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan oyunu Ticaret Lisesi'nde saat 09.30'da 1329 numaralı sandıkta kullandı.

ME(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)