İRAN Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) üst düzey yöneticisi ve polit büro temsilcisi Rustem Cehangiri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kürt sorununu dile getiren tek partinin AK Parti olduğunu, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için Kürtlerin Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a daha yakın durması gerektiğini savundu.
İran'da 1946 yılında kurulan ve yıllarca İran rejimine karşı mücadele eden, Kuzey Irak'taki Kürt oluşumunun meydana gelmesiyle birlikte mücadeleye  veren İran Kürdistan Demokrat Partisi polit büro temsilcisi Rustem Cehangiri, İran Kürtlerine yönelik Kuzey Irak ve Avrupa'da da dağıtımı yapılan 'Dengê Agirî' gazetesine konuştu. Kürt sorununun varlığını Türkiye'de ilk kez kabul eden ve çözüm konusunda girişimlerde bulunan tek partinin Ak Parti olduğunu savunan Cehangiri, cemaat- hükümet krizinde Kürtlerin tarafsız kalsalar da, Başbakan Erdoğan'a daha yakın durmaları gerektiğini söyledi.
Cehangiri, AK Parti hükümetinin çözüm sürecinde Kürtlerin bütün isteklerini gerçekleştirememesine rağmen, sorunun tek başına kabul edilmesinin de önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
Kürtlerin yaşadığı parçalarda şimdiye kadar sadece Irak'ta gözle görülür şekilde Kürt varlığının kabul edildiğini ve Kürt oluşumuna gidildiğine değinen Cehangiri, şunları söyledi:
"Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorununu çözebileceğine inanıyorum. Yeterli olmasa bile yine de Kürtlerin bu çözüm sürecine destek vermesi gerekiyor. Son operasyonların amacı yolsuzluk veya yolsuzluğu yapanları ortaya çıkarmak değil. Buradaki amaç devleti yıpratmak. Bu operasyonların asıl hedeflerinden biri çözüm sürecine darbe vurmaktır. Erdoğan böylesi krizlerden karizmasıyla çıkabilecek güçtedir."