CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştü. Çankaya Köşkü'nde yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ile Türkiye arasında artmakta olan karşılıklı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Türkiye ile Irak arasındaki güçlü işbirliğinden sadece iki ülke değil, tüm bölge faydalanacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, kabulde dost ve kardeş Irak’ın Dışişleri Bakanını kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin, Irak’ın siyasi istikrarı, toprak bütünlüğü ve güvenliğine büyük önem verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye ayrım gözetmeksizin Irak halkının bütün kesimlerini kucaklıyor. İkili ilişkilerin her düzeyde geliştirilmesi için ortak irade mevcut. Irak’ta yaşanan terör saldırıları, sadece Irak halkı için değil, Türk halkı için de büyük bir üzüntü kaynağıdır. Irak halkının çektiği acıların hafifletilmesi ve ülkede istikrarın tesis edilmesi için Iraklı siyasi liderlerin sürdürdükleri çabalara Türkiye’nin desteği sürecek" diye konuştu.
IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI: “TÜRKİYE’YLE İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ
Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Irak’ın yakın dostu olarak gördükleri Türkiye’yle ilişkilere önem verdiklerini belirterek, "Son dönemde gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilere ihtiyaç duyulan ivmeyi kazandıracağına inanıyoruz. Türkiye’ye yaptığım ziyaretin de bu konuda Irak’taki mevcut güçlü siyasi iradenin bir göstergesidir" dedi.