CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Ben bu partiye bir umut olmak istiyorum. Bu partiye bir güneş olmak istiyorum. Bu partililerin yüzünü güldürmek istiyorum. Ben diyorum ki; genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum. İddiam çok net” dedi.
CHP’li Muharrem İnce, akşam saatlerinde seçim bölgesi Yalova’ya geldi. Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda başta Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel ve partililer tarafından karşılanan İnce, burada basın mensuplarına açıklama yaptı.
Derdinin makam ve mevki olmadığını kaydeden İnce, “İstifamı verdim, kırmızı plakayı terk ettik, yollara düştük. Benim derdim, kurultay kazanmaktan ziyade, benim derdim seçim kazanmak. Ben seçim akşamları CHP’lileri, bu partiye gönül verenleri ağlatmak istemiyorum. Ben arkadaşlarıma horon, halay çektirmek istiyorum. Ben arkadaşlarımı sabaha kadar o partide ışıkların yanık olmasını istiyorum. Ben arkadaşlarımın sokakta boynu bükük gezmesini istemiyorum. Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, laikleri, solcuların bu ülkede artık yenilmesini istemiyorum. Sorum şu: Seçim sonuçlarından memnun musunuz? Seçim sonuçlarından memnunsanız ya da memnun değilseniz, gelecek seçimden umutlu musunuz? Soru çok basit. Ben umutlu değilim. Ben bu partiye bir umut olmak istiyorum. Bu partiye bir güneş olmak istiyorum. Bu partililerin yüzünü güldürmek istiyorum. Ben diyorum ki; genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum. İddiam çok net. Ben bu haramzadeleri yeneceğim emin olun. Ben bu haramzadeleri devletin tepesinden indireceğim” dedi.
“İLK İKİ SEÇİMDE CHP BİRİNCİ PARTİ YAPMAZSAM GİDERİM”
İnce, kararının çok net olduğunu ve koltuğa kalıcı olarak gelmediğini de ifade ederek şöyle devam etti:
”Muharrem İnce’yi bu parti genel başkan yaptığında, kararım çok net. İlk iki seçimde CHP’yi birinci parti yapamazsam giderim. Tüzüğe koyacağımız bu madde, Muharrem İnce’nin meydan okuması olmayacak, CHP’nin meydan okuması olacak. Kurumsal bir meydan okuma olacak. Yani başarısız olan koltuğa yapışmayacak. Başarılı olursam, 10 seçim, birinci parti olursam 10 seçim kalırım. Başarılı olan kalacak, başarılı olmayan gidecek. Bu kararlığımda netim.”
CHP’nin kurultayı 950 bin üyesiyle yapması halinde 800 bin oy alacağını savunan İnce, “Üyelerle yapılmış olsaydı yüzde 100 ama kurultay delegeleriyle de yapılınca da sorun olmayacak, merak etmeyin. Onlar da sorumlu insanlardır. Onlara şunu söylüyorum: Sokağa sorun? Demin bir kurultay üyesiyle konuştum yoldayken. Dedi ki; ‘ben sizi çok sevdiğimden, sizi beğendiğimden değil ama size oy vereceğim.’ Neden bana oy vereceksin? dedim. ‘Bugün mahallede herkese sordum. Partililere, bakkala, boyacılara, berbere sordum. Kime oy vereyim dedim. Onlar da bana Muharrem İnce’ye oy ver dedi. Ben tabanın nabzını yansıtmakla görevliyim’ dedi. Emin olun ki sokak beni söylüyor. Ben bundan eminim."
İl başkanlarının durumunu da değerlendiren İnce, konuşmasını şöyle tamamladı:
”Siz  il başkanlarının açıklama yapmalarına bakmayın. Bu siyasi partilerde normaldir. Biz de il başkanlığı yaptık. Arkadaşların bunları yapmaları normaldir. Kızmıyorum onlara. Beklentileri vardır, bir şeyleri vardır ama unutmasınlar ki o destekler milletvekilliği seçimlerinde mevcut yönetim kazansa da onların işine yaramayacak. Hep öyle olmuştur. 2010’da da o destekler çok vardı. Kaç tanesinden milletvekili oldu bir geçmişe baksınlar. Ama ben onlara şunun sözünü veriyorum: üyelerin önüne sandığı koyacağım bu partide. Güveniyorsanız kendinize çıkar gelirsiniz. Genel Merkez’de genel başkan yardımcılarının, genel başkanın kapısının önünde kimseyi bekletmeyeceğim. Kimse beklemeyecek. Partide gidip çalışacak. Bu partiyi iktidar partisi yapacağım. Bu partiyi umut yapacağım. Gençlerin yüzünü güldüreceğim. Sizin çocuklarınız kamuda işe müracaat ettiklerinde CHP’li ailenin çocuğu diye sizin çocuklarınız mülakatta eletmeyeceğim merak etmeyin. Eleyemeyecekler sizin çocuklarınızı."

FOTOĞRAFLI