Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle Bakü yerine Ankara’da gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Beşinci Toplantısı dolayısıyla Türkiye’ye gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi tören düzenlendi. Atlı süvariler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşıladıkları Aliyev’e protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev’i külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Aliyev’in tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İki lider, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ile bu devletleri temsil eden askerlerin önünden yürüdü. Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı denetledikten sonra Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Aliyev merdivenlerde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Erdoğan ve Aliyev, karşılamanın ardından başbaşa görüşmeye geçti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan son durum hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Başbaşa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı gerçekleştirilecek. Azerbaycan ile stratejik ortaklık ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik işbirliği imkanlarının değerlendirileceği oturumun ardından iki ülke yetkilileri arasında anlaşmaların imza töreni düzenlenecek. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev ortak basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Devlet Başkanı Aliyev onuruna resmi öğle yemeği verecek.