Ümit KOZAN / ANKARA, () - CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, Cuma namazını Ankara Hacı Bayram Veli Camisinde kıldı.

Cuma namazına gelişinde kendisini burada bekleyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile Hacı Bayram Veli Camisine girişinde çıkardığı ayakkabılarını bir süre koyacak yer bulamayan İhsanoğlu, namaz sonrası ise çıkıştaki cami yaptırma derneğinin kutusuna 100 TL. atarak yardımda bulundu.

Beraberindekilerle buradan cami avlusunda bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ne geçerek dua eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na vatandaşların yakın ilgisi dikkati çekti. Beyaz şapka giymiş bir kadının kendisini öpmek istemesine izin veren İhsanoğlu, türbe ve camiye dua etmeyen gelen bir çok kadının da elini öpmek istemesine izin vermeyerek tokalaştı. Basın mensuplarının yoğun ilgisi sonucu zaman zaman cami bahçesindeki vatandaşlar meydana gelen izdiham nedeniyle zor anlar yaşarken İhsanoğlu, gazetecileri ikaz etti. Vatandaşlarla selfie ve hatıra fotoğrafı da çektiren İhsanoğlu, daha sonra bir kafeteryada dinlendikten sonra günlük programına devam etmek için Hacı Bayram Camisi avlusundan ayrıldı.

(FOTOĞRAFLI)