Hakime TORUN/ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Haber Türk televizyon'unda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçim sloganı olan 'Ekmek için Ekmeleddin' konusuna ilişkin İhsanoğlu, "Bahsettiğimiz ekmek, güven, istikrar huzurla ilgili. Tartışmalardan bu doğdu. Aslında bana küçükken Ekmel denirdi. Adımı bilmeyenler bana 'ekmek' derdi. Çocukken yaşadığım bir hadise. Ama ekmek sloganını masaya getirenler bu hikayeyi bilmeyenlerdi. Ben onlara daha sonra söyledim" dedi.

Bugün, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanacağı slogan ve materyalleri açıkladığı toplantıda, ses sistemindeki aksaklığa ilişkin İhsanoğlu, "Müdahaleler oldu. Frekanslarda son zamanlarda bir takım tuhaf şeyler oluyor. Biraz rufailerin karıştığı anlaşılıyor bu işin. Bazı müdahaleler oluyor ama Türkiye aşacak bunları" dedi.

"DEMİRTAŞ'TAN İHSANOĞLU'NA BAŞARI TELEFONU"

HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu telefonla arayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılar diledi. Demirtaş'ın telefonundan duyduğu memnuniyeti dile getiren İhsanoğlu, "Çelebi bir yarış, centilmence bir yarış havasını pekiştirecektir. Diyaloğumuz devam edecektir" dedi.

"FREKANSLARDA SON ZAMANLARDA BİR TAKIM TUHAF ŞEYLER OLUYOR"

Bugün, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanacağı slogan ve materyalleri açıkladığı toplantıda, ses sistemindeki aksaklığa ilişkin İhsanoğlu, "Müdahaleler oldu. Frekanslarda son zamanlarda bir takım tuhaf şeyler oluyor. Biraz rufailerin karıştığı (işin karmaşıklığını anlatan bir deyim) anlaşılıyor bu işin. Bazı müdahaleler oluyor ama Türkiye aşacak bunları. Halk bizi her yerde dinliyor. Medya bizim mesajlarımızı değerlendiriyor. Bizim halkla aramızda hiçbir vasıta, koruma olmuyor. Muhteşem bir heyecan doğuyor" diye konuştu.

(SİLAH SESLERİ) TAHKİKAT YAPILIYOR

Dün İstanbul'da katıldığı bir iftar programında silah seslerinin duyulmasına ilişkin İhsanoğlu, "Tahkikat yapılıyor" diyerek, " Kervan yürüyecektir. Hiç kimse bu kervanı durduramaz. Başarı ile sonuçlanacak. Menzili maksuda ulaşacağız inşallah" dedi.

"ÇOCUKKEN ADIMI BİLMEYENLER BANA 'EKMEK' DERDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçim sloganı olan "Ekmek için Ekmeleddin" konusuna ilişkin İhsanoğlu, "Bahsettiğimiz ekmek, güven, istikrar huzurla ilgili. Tartışmalardan bu doğdu. Aslında bana küçükken Ekmel denirdi. Adımı bilmeyenler bana 'ekmek' derdi. Çocukken yaşadığım bir hadise. Ama ekmek sloganını masaya getirenler bu hikayeyi bilmeyenlerdi. Ben onlara daha sonra söyledim" diye konuştu.