Tahsin GÜNER- Muhammet BAYRAM/ANKARA, ()- CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Tarihin en kritik cumhurbaşkanlığı seçimi. Selametle çıkmalıyız. Bir partiye değil, bir şahsa oy veriyoruz. Cumhurbaşkanı, 76 milyonu kucaklayan, devletin başı, milletin babası olacak anlayışta olmalı" dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara'da DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüştü. Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, "Bana oy verenler, vermeyenler diye bir şey yaparsak, Allah korusun nereye gideceğimizi düşünmek bile istemiyorum. Tarihin en kritik cumhurbaşkanlığı seçimi. Selametle çıkmalıyız. Bir partiye değil, bir şahsa oy veriyoruz. Cumhurbaşkanı, 76 milyonu kucaklayan, devletin başı, milletin babası olacak anlayışta olmalı. Allah, bu devlete, millete zeval vermesin" dedi.
Anayasa vurgusu yapan İhsanoğlu, "Etrafımızda mezhep kavgaları var. Etnik kavgalar, devlet bölünmeleri var. Bu alevlerin bize sıçramamasını sağlamamız lazım birlik ve beraberlikle olur" dedi.
'BENİM AİLEMDE DE BAŞI AÇIK KAPALI OLANLAR VAR'
Başörtüsü ile gündem oluşturulmaması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, "Başörtüsü bir haktır. Dini vecibedir. Arzu eden yerine getirir. Ona herkes saygılı olur. Bu bir gelenektir. Benim ailemde de başı açık kapalı olanlar var" diye konuştu.
'BEN 28 ŞUBAT'IN KURBANI OLDUM'
İhsanoğlu, "28 Şubat'ta başörtülülere destek verdim. Bu ve buna benzer tavırlar nedeniyle Ben, 28 Şubat'ın kurbanı oldum. Bana haksızlıklar yapıldı. Üniversiteden 10 yıl erken ayrılmak zorunda kaldım. Sicilim ortadadır. Tartışma meselesinden çıkaralım. İsteyen istediğini yapsın. Saygılı olunmalı. Benim eşimin başının açık olması, sayın cumhurbaşkanının başının kapalı olması bu tamamen şahsi bir meseledir. Saygı duyulmalı" ifadelerini kullandı.
'POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM'
Başbakan Erdoğan'ın "Vazo- saksı" ifadelerini değerlendirmesi istenen İhsanoğlu, "Polemiğe girmeyeceğim" dedi.
Sandığa saygı duyulması gerektiğini söyleyen İhsanoğlu, "Hakem millettir, sandıktır. Buna hepimiz saygılı olmalıyız" dedi.