EKMELEDDİN İHSANOĞLU TEKİRDAĞ’DA

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Trakya turunda Edirne ve Kırklareli’nin ardından Tekirdağ’a geldi. Seçim otobüsüyle kente gelen İhsanoğlu, Muratlı İlçesi kavşağında uzun araç konvoyu ile karşılandı. Ardından Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor salona geçen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu davul zurna ile karşılanırken, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Buradaki sivil topum örgütü temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve halka seslenen İhsanoğlu, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek “Trakya’mız bize aydın yüzünü göstermiştir. Biraz önce birkaç arkadaşım gurbet diyarından olduğumu söyledi. Evet ben gurbet diyarında doğdum ama benim babam Yozgatlı fakat benim annem kaybolan torağın kızıydı. Rodosluydu Türk bir ailenin kızıydı. Biliyorum bunun ne demek olduğunu çok daha iyi bilirsiniz, onun için biz vatanımızı kaybetmek istemiyoruz. Biz vatanımızı korumak istiyoruz. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi korumak istiyoruz, biz ayrılık ortamını aramızdan söküp atmak istiyoruz” dedi.

“5 SENE KAYBEDERİZ”

Türkiye’nin 10 Ağustos’ta farklı bir seçim için sandığa gideceğini anlatan Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye çok kısa zaman sonra, göz kapayıp açıncaya kadar 10 Ağustos geldiği gün sandığa gidecek. Fakat bu sefer farklı bir sandığa gidecek. Belediye reisi seçimlerine gitmeyecekler. Geçen Mart ayında gittiğimiz gibi veya milletvekili seçimlerine gidecek değil. Birkaç kişiyi seçmeyecek. Bir tek kişiyi seçecek 3 tane aday var. Onlardan bir tanesini seçecek. İşte o üç adaydan bir tanesi olarak sizlerden destek istiyorum. Şimdi ben sizi biraz rasyonel düşünmeye davet ediyorum. Bu davetimi de sadece sizlere değil burada bulunan siz değerli kardeşlerime değil, bütün 76 milyon vatandaşımızı akıllarını yürütmeye davet ediyorum. Hislerimizi bir kenara bırakalım. Hislerimiz kuvvetli, heyecanımız kuvvetli, evet biz bu heyecanla hislerimizle vatanımızın birliğini beraberliğini koruruz ama ben diyorum ki, bir tek mevki için bir tek makam için, tek bir kişi seçiliyor. Bu kişiyi doğru bir şekilde seçmezsek 5 sene kaybederiz ve bu beş sene içerisinde Allah korusun nelerle karşılaşacağımız şimdiden belli oldu zaten” diye konuştu.

İÇERİDE SORUNLARIMIZ BELLİ

Türkiye’nin iç ve dış sorunlarının belli olduğunu ve bir huzursuzluğun hakim olduğunu belirten İhsanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçeri de ve dışarıda sorunlarımız belli. Şimdi içeride huzursuzluk var neden? Çünkü cepheleşmeden bahsediyoruz, kutuplaşmadan bahsediyoruz. Sen, benden bahsediyoruz. Sizlerden bizlerden bahsediyoruz, kutuplaşmadan bahsediyoruz ve insanlar arkalarından güç alarak belli mevkilere ulaşmak istiyorlar ama arkalarına aldıkları bu güç 76 milyonun gücü değil. Bunun bir kısmı peki 76 milyonun tamamı nerede? Onlar mühim değil. Bu böyle olunca elbet de 76 milyon içerisinde sızıntılar oluyor. İşte bu sızıntıyı önlemek için iç cepheyi birleştirmek lazım ayrıştırmamak lazım. Bunun birlik tohumlarını dirlik tohumlarını ekmemiz lazım. Bu yolda büyük gayretle çalışmamız lazım."

“MİLLET BÖLEN CUMHURBAŞKANI İSTEMİYOR”

76 milyonun bölen bir cumhurbaşkanı istemediğini kaydeden Ekmeleddin İhsanoğlu, “10 Ağustos’taki seçim bir tek cumhurbaşkanlığına yapılacak seçimdir. Herkes daha önceki seçimlerde verdiği partiye daha sonra da verebilir. Yani önümüzdeki yaz, siz gene bildiğiniz partiye oy verebilirsiniz. Bu sizin tabii hakkınızdır, tercinizdir ama unutmayınız ki önünüzde üç aday var bir mevki var. Bu üç adaydan birisini seçeceksiniz. Peki bunu neye göre seçeceksiniz? Benim şahsi kanaatim şudur herkes 76 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı görmek istiyor. Milleti ikiye bölen, benden yana senden yana insanları bölen bir cumhurbaşkanı görmek değil. Millet en tepe makamına göndereceği insanı bir siyasi partinin savunucu olmaması hususunda kanaat sahibidir. Siyasi görüşlerin yeri meclistir. Siyasi görüşlerin yeri siyasi partilerdir. Devletin tepesinde özel bir siyasi gündem belirlenmez” diye konuştu.

Salondaki konuşmasının ardından İhsanoğlu, Tekirdağ sahil dolgu alanında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, ()-

FOTOĞRAFLI