Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, "17 Aralık yolsuzluk sonrası tamamen hukukun dışına çıkmış bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.
Kütahya Milletvekili İdris Bal, bir restorantta düzenlediği basın toplantısında Ak Parti hükümetini eleştirdi. Ak parti iktidarını iki dönem olarak ele almak gerektiğini belirten Bal şöyle konuştu: "2011 yılından sonra biz şok olduk herkes şok oldu. Zira biz daha fazla şeffaflık daha fazla hesap verilebilirlik derken devlet halk kucaklaşması bağlamında somut adımlar beklerken biz gördük ki bu arkadaşlar demokrat değilmiş. Korktukları dönemde, baskı altında iken demokrasi argümanını kullanmışlar, takiye yapmışlar. Güçlendikleri zaman derhal bundan uzaklaştılar ve kendi doğrularıyla hareket etmeye ve milleti, siyaset, iş dünyasını, medyayı, dış siyaseti dizayn etmeye başladılar. Eleştiren herkes hain oldu. 2002 - 2011 arası demokrasi söylemini kullanan, takiye yapan AKP ve 2011 sonra inandığı gibi hareket eden bir parti. Toplumu dizayn etmeye çalışan, özgürlükleri kısıtlayan, dış siyasette tamamen batı ve İsrail karşıtlığını oluşturan bir dış politika zihniyetiyle karşı karşıya kalındı. Ak Parti iktidarını 2002 - 2011 ayrı 2011'den günümüze ayrı değerlendirmek gerek. 2011'den bu güne demokrasi yerine anti demokratlığı temsil eden şeffaflık yerine medyayı kontrol eden iş dünyasını kontrol eden baskıcı bir zihniyetle net bir şekilde karşı karşıyayız."
İlkokul öğrencilerinin sorguya çekildiğini öne süren İdris Bal, "Şuanda ilkokul talebelerine sorulan sorular var. Artık diktatörlük diyenleri haklı çıkartacak şekilde ilk okul talebeleri bile artık şuanda sorguya çekiliyor. Onlardan bilgi alınmaya çalışılıyor. Ya da bir gazetenin yazdığı gibi Atatürk mü? Başbakan mı? deniliyor. Atatürk bu ülkenin ve Cumhuriyetin kurucusudur. Kimsenin tekelinde olmadığı gibi kimsenin hakaret etme alay etme lüksüde olamaz" dedi.
Milletvekili Bal, iktidarın hukukun dışına çıktığını öne sürerek, "Yani yavaş yavaş tek adamlığa doğru gidişi beraberce seyrediyoruz. Hukuk bir kenara atılıyor kim 'Başbakan yanlış yaptı' derse bir anda hain oluyor. TÜSİAD Başkanı Başbakanı eleştirdi an bir anda hain damgası yiyebiliyor. TUSKON Başkanı eleştirdiğinde aynı şekilde paralel ya da hain damgası yiyebiliyor. Gazeteci eleştirince işinden olabiliyor. 17 Aralık yolsuzluk sonrası tamamen hukukun dışına çıkmış bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

OK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)