İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, yerel seçimler öncesi aktif görevde olan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in istifa ettiğini söyledi. Bakan Güler, bunun dışında aktif görevde olan valilerden istifa eden kimsenin olmadığını ancak bazı merkez valilerinden de istifa edenler olduğunu ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Gaziantep'te temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yerel seçimler öncesi aktif görevde olan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in dün istifa ettiğini belirten Bakan Güler, "Şanlıurfa valimiz Celalettin Güvenç dün bakanlığımıza başvurdu. Mahalli İdareler seçiminde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak için, dün itibariyle ben de onayını verdim. Kendisi ve Şanlıurfa için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şu anda il valilerimizden başka istifasını sunan yok. Merkez valilerimizden bazı arkadaşlarımızın müracaatları oldu, hayırlı olsun” dedi.
KAÇIRILAN SANAYİCİNİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR
Bakan Güler, geçen çarşamba günü kaçırılan Gaziantepli sanayici Ahmet Şireci'nin bulunması için çalışıldığını söyledi. Ünlü tekstilcinin bulunması için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kurulduğunu ifade eden Bakan Güler, yapılan çalışmalarda bazı gelişmelere ulaşıldığını anlatarak, "Kaçırılan işadamı Ahmet Şireci ile ilgili olarak arkadaşlarımızın yoğun bir çalışması var. Değerlendirmede oldukları deliller, takipte oldukları elimizde bazı gelişmeler var. Bunlarla ilgili tabi ki işadamımıza herhangi bir zarar gelmemesi bakımından dikkatli davranarak çalışıyoruz. Ben olayın başlangıcından itibaren yakından ilgileniyorum. Gaziantep’teki değerli arkadaşlarımızın da yakın çalışması devam ediyor. İnşallah kendisine herhangi bir sıkıntı gelmeden kısa zamanda buluruz” diye konuştu.