AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz milletimizin hiçbir değerini örselettirmeyiz. Daha önce meclise sizin kardeşleriniz girdiğinde 'Burası devlete meydan okunacak yer değil' diyorlardı. Şimdi biz 'Millete meydan okunacak yer değildir' dedik mi? Dedik" diye konuştu. 
Hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in cenaze törenine katılmak üzere Çorum'un İskilip İlçesi'ne gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Burada partililer hitaben bir konuşma yapan Bakan Ala, "Sizlerden aldığımız emaneti her şeye rağmen korumaya devam ediyoruz. Bundan sonra da onu en kıymetli emanet olarak koruyacağız bundan hiç endişeniz olmasın” dedi.
Bakan Ala, daha sonra 15 seçim bürosunun toplu açılışını yapmak üzere Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gitti. Kara Mustafa Paşa Meydanı'nda düzenlenen törende vatandaşlara hitaben konuşma yapan Bakan Ala, seçim bürolarının demokrasinin pınarları olduğunu söyleyerek, "Bu pınar sizlerin sayesinde Ankara’ya gidene kadar nehir oluyor. Biz de oradan aldığımız güçle Türkiye’de, büyük yatırımlar siyasal alanda büyük reformlar, sosyal alanda büyük yardımlar yapma imkanı buluyoruz. 10 yıl önce Merzifon’da konuşan Ankara’dan gelen hükümet yetkilisi bir başbakan bile olsa, ancak Merzifon’da olan bir problemi çözeceğini söylerdi. Şimdi onların, başbakan olarak bakan olarak biz çözeceğiz dediği problemleri, Merzifon’daki belediye başkanımız çözüyor. Peki, biz ne yapıyoruz, siz dik durdukça bizim eğilmemiz imkansız, bakanlar ne yapıyor, milletvekilleri ne yapıyor onlar da Türkiye genelindeki problemleri çözüyor" diyerek şöyle devam etti:
"Sizlerin oylarının ne anlam geldiğini bilen bir iktidar var. Sizin ne kadar arkasında durduğunuzu bilen bir iktidar var. Bu nedenle 12 yıl önce 28 Şubatlarda, bin yıl sürecek denen o kara bulutları, 10 yılda tarumar eden bir iktidar var. Biz milletimizin hiçbir değerini örselettirmeyiz. Daha önce meclise sizin kardeşleriniz girdiğinde 'burası devlete meydan okunacak yer değil' diyorlardı. Şimdi biz 'millete meydan okunacak yer değildir' dedik mi? Dedik."
Konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 seçim bürosunun toplu açılış kurdelesini kesti. Bakan Ala esnaf ziyaretinde bulunmasının sonrasında helikopterle Ankaraya'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.