AK Parti sözcücü Hüseyin Çelik, fişleme iddialarına ilişkin; "Hükümetle arası iyi olmayan cemaatlerin, camiaların mensupları bu şekilde fişlenmektedir gibi iddialara dönüştürülmüştür. AK Parti hükümeti, son yıllarda kesinlikle cemaatleri hedef olmaktan kendisini kurtarmıştır. Silahlı eylem yapma potansiyelinde olanlar varsa bunlar MİT'in hedefinde. Bunun dışındaki hiçbir grup, camia, cemaat MİT'in hedefinde değildir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"MUHALİFİMİZ OLAN PARTİLER CEMAATİ SAHİPLENEN POZİSYONA GEÇTİ"
Muhalefet partilerinin cemaatlere yönelik tavrının değişmesini eleştiren Hüseyin Çelik; "Cemaatle uzaktan yakından sevgisi, sempatisi olmayan hatta tabiri caizse cemaat karnına girse kendisini denize atacak olan başta CHP, MHP, BDP gibi muhalifimiz olan partiler bir anda cemaati sahiplenen bir pozisyona geçtiler" dedi.
"SİLAHLI EYLEM YAPMA POTANSİYELİNDE OLANLAR MİT'İN HEDEFİNDE"
Fişleme iddialarına ilişkin Çelik; "Belli gurupları 2012-2013'te de fişlediler iddiaları. Arife tarif gerekmez. Kamuda bazı kurumlara eleman alınırken güvenlik ve arşiv soruşturması gibi bir uygulama yapılır. 2001 yılında çıkarılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması diye bir yönetmeliğe bağlanmıştır. Bir ülkede eğer kendi insanınıza yönelik bir fişleme yapıyorsanız, bu alçaklığın en büyüğüdür. Ben AK Parti'yi, AK Parti kadrolarını bundan tenzih ederim. Böyle bir şey olduğu zaman buna doğru dememiz, bunun arkasında durmamız mümkün değil. Birkaç cemaatle ilgili iddialar ön plana çıkarılmıştır. Hükümetle arası iyi olmayan cemaatlerin, camiaların mensupları bu şekilde fişlenmektedir gibi iddialara dönüştürülmüştür. Bu doğru değil. AK Parti hükümeti, son yıllarda kesinlikle cemaatleri hedef olmaktan kendisini kurtarmıştır. Silahlı eylem yapma potansiyelinde olanlar varsa bunlar MİT'in hedefinde. Bunun dışındaki hiçbir grup, camia, cemaat MİT'in hedefinde değildir" diye konuştu.
"MHP'LİLERİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ"
Çelik, "Sayın Bahçeli bizi hasım ve düşman bellese bile, biz MHP ve MHP'lileri hasım ve düşman olarak görmüyoruz. Onlar bizim siyasi rakiplerimizdir. Barış içinde yarış olsun" dedi.
"TÜRKLÜK KONUSUNDA BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE KATILIYORUM"
AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay'ın sözlerinin doğru algılanmadğını belirten Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya ilişkin "Türklüğü inkar etmek en şiddetli ırkçılık, düşmanlıktır" şeklindeki açıklamasına katıldığını söyledi. Çelik, "Kürt, Arap yoktur demek, bir ırkçılıktır. Türklüğü inkar etmek de bir ırkçılıktır. Ama ben arkadaşımızın böyle bir niyetle hüküm cümlesi kullandığına katılmıyorum. Bütün metni de okudum böyle bir şey de algılamadım. Bir yanlış algı varsa, olgu bu değildir. Algıda bir yanlışlık varsa, televizyonlarda ne demek istediğini defalarca açıkladı" şeklinde konuştu.
"SIZDIRMALAR İYİ NİYETLE BAĞDAŞTIRILAMAZ"
Sosyal medyada, Başbakan'a AK Parti'ye ve hükümete yönelik ağır eleştirilerin kabul edilemeyeceğini belirten Çelik şöyle konuştu; "Hizmet cemaati ile partimizle uzaktan yakından alakası yok. Fettullah Gülen Hocamız olmak üzere cemaate yönelik hiç de şık olmayan ağıza alınmayacak hakaretler. Ortalık kızıştıktan sonra da kenara çekilip ellerini ovuşturuyorlar. Bu tuzağa kimse düşmemelidir. Bu memleket hepimizin. Bu gemide birlikteyiz. Kaptanın her tavrını onaylamak zorunda değiliz. Mürettebatın yaptıkları da hoşumuza gitmeyebilir. Ama bunun çaresi geminin delinmesine yol açacak eylemlerden uzak durmaktır. Sızdırmalar iyi niyetle bağdaştırılamaz."
"AYM'NİN BALBAY KARARINA SAYGI DUYARIM"
AYM'nin Mustafa Balbay hakkında verdiği karar ile ilgili Çelik, "Kimin suçlu, kimin suçsuz olduğuna elbette bağımsız mahkemeler karar verir. AYM'nin verdiği karar saygı duyarım. Yargı sistemimiz iktidara geldiğimiz günden beri, demokratikleşmeye çalışılıyor" dedi. (BY)