AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, partisinin seçim bürosu açılışında Başbakan Erdoğan için 'Allahü tealanın bütün vasıflarını toplamış bir lider' sözleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Çelik, Twitter'da Yaptığı açıklamada "Düzce Milletvekilimiz Fevai Aslan'ın bir konuşmasında, dil sürçmesiyle söylediği bazı sözler, fazlasıyla istismar edilmektedir. İşin aslı şudur: Fevzi Aslan'la görüştüm. Başbakan'la ilgili olarak 'Allah'ın Hoşnut olduğu vasıfları taşıyan lider' nitelemesi yapmak istemiş. Aksi takdirde " Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan lider" nitelemesini kimin için yaparsanız yapın bu kişiyi küfre götürür. Bırakın İmam Hatip mezunu olan Sn. Fevai Aslan, herhangi bir bir Müslüman bile bunun böyle olduğunu bilir.

Adı geçen milletvekilimiz, dil sürçmesiyle de olsa, kullandığı ifadelerden ve bunun istismara konu olmasından dolayı fevkalade üzgündür" dedi.

CHP'Lİ İHSAN ÖZKES TEPKİSİ

Dün CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın sözleri ile ilgi olarak, "Başbakan Allah'ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan bir lider" diyen Müslüman değil Süslümandır. Başbakan Erdoğan için "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var" diyen AKP'li vekil şirke girmiştir. Senin benim gibi yiyen içen tuvalete giden Hak vaki olduğunda ölecek ve toprak olacak bir Başbakan nasıl olur da Allah'ın vasıflarını taşır?" demişti. (MV)