EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kendisine desteğe gelen binlerce taraftarı ile Balçova Termal Tesisleri Kardelen salonunda, mitingi andıran törenle CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. İzdiham nedeniyle salona girmekte zorlanan Aslan, zor anlar yaşadı, kendisine ANAP ve DYP’den birer dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura ve ekibi de destek verdi.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, Balçova Termal Tesisleri Kardelen salonundaki adaylık açıklamasına İzmir merkez ve çevre ilçelerinden binlerce kişi geldi. Salona giremeyenler, tesislerin bahçesinde açıklamayı takip etmeye çalıştı. Aslan’ın kendisi de salona girmekte kalabalık nedeniyle zorlandı. Adaylık açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, CHP’den bazı yöneticiler, muhtarlar, dernek ve sivil toplum temsilcileri de katıldı. Katılımcılara Türk bayrağı ve şapkalar dağıtıldı.
İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye çıkan Aslan, “Arkaya bakanlar asla önünü göremez. Ancak biz, geçmişten yararlanarak günümüzün ve yarınlarımızın güzel dünyasını, güzel İzmir’ini inşa edeceğiz. Mutlu insanlarını kucaklayacağız. Eğer bugün İzmir’in turizmden kentleşmeye, ulaşımdan çevreye, eğitimden sağlığa birçok sorunu varsa bu İzmir’in iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Benim geçmiş saplantısıyla, olumsuzluklarla, insanlarla asla bir ilgim yoktur, olamaz. Hüseyin Aslan kardeşinizin dünü bugününe ve geçmişi de geleceğine kefildir. Ege-Koop bünyesinde oluşturduğumuz proje merkezinde, yurt içi ve yurt dışında geniş deneyime sahip, teknik kapasitesi yüksek uzmanlar; adeta İzmir’in problemlerini, kentsel sorunlarını, sosyal eksiklerini ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını mercek altına alarak, sağlıktan ulaşıma, turizmden kentleşmeye, üretici ve tüketici odaklı sosyal piyasa modelinden tarımsal dönüşüme kadar 200 proje hazırlamış; bunlardan bir bölümü paylaşılmıştır” dedi.
İZMİR SAHİPSİZ DEĞİL
İzmir’e olan borcunu ödemek için adaylığa soyunduğunu belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü,
“Çizdiğiniz bu muhteşem tablo karşısında güzel İzmir’imizin siz değerli insanlardan aldığım moral, destek ve güçle İzmir’in sahipsiz olmadığını, İzmir’in bugününe ve yarınına sahip çıkacak her zaman olduğu gibi yürekli, cesur ve kararlı evlatlarının var olduğunu görmek istiyorum. Çok kısa özetlemem gerekirse İzmir’in sahipsiz olmadığını kanıtlamak istiyorum. Dün bana ulaşan, İzmir’in güçlü, güvenilir bir araştırma kuruluşunun yaptığı kamuoyu yoklamasının sonucuna göre Ege-Koop’un İzmir’de tanınırlık oranı yüzde 85, benim kişisel olarak tanınmışlık oranım yüzde 54.5’tir. Bu arada siyasi parti ile ilişkili olmadan şahsıma oy vereceklerini söyleyenlerin oranı da yüzde 24.6’dır. Bu katıksız halk desteğini, toplumsal talebi göz ardı etmek sorumluluğunu kendimde görmediğim için bugün burada karşınızdayım. Hazırladığımız 200 projeyi uygulayabilmek için, işsizliğe çözüm getirebilmek için, İzmir’i Ege’nin, Akdeniz’in parlayan yıldızı haline getirmek için, huzurlu yaşam evleri, gaziler köyü, engelliler köyü gibi önemli projeleri hayata geçirebilmek için, İzmir’i birinci lige taşıyarak rekabet gücü yüksek, ufku açık, vizyonu geniş bir kent haline getirmek için bugünümüzün ve yarınımızın sigortası CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımı duyurmak istiyorum.”
Aslan kentsel dönüşüm konusunda da değindi, 30 ilçede kentsel dönüşümü halkla beraber, hakça paylaştırarak yapacaklarının altını çizdi.
Bir dönem Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Ege Bölge Sorumlusu olan Aslan daha sonra hareketten istifa etmişti. Aslan CHP’ye aday adaylığı dosyasını geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermişti.

MO(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)