Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA,() - HÜR Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Suruç ilçe teşkilatlarının bulunduğu binanın duvarına sivil polisler tarafından sprey boya ile 'Yaşasın Başkan Apo' anlamına gelen Kürtçe 'Biji Serok Apo' yazıldığını iddia etti.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Lokman Yalçın, geçen çarşamba gecesi Suruç ilçe binasının duvarına sivil polisler tarafından kırmızı boyayla 'Biji Serok Apo' ve 'Biji PKK' yazıldığını ileri sürdü. Son günlerde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde partilerine yönelik 150’nin üzerinde saldırının gerçekleştiğini ifade eden Yalçın, "Suruç İlçe başkanlığı binasının duvarına gece sprey boya ile yazı yazılıyor. Bunu parti üyemiz Hüseyin Ateş görerek yanına yaklaşınca, sivil polis boyayı yere atarak, partilimizi suçlamaya kalkıyor. Tepki gösteren üyemiz olay yerinden ayrılırken, arkasına tekrar baktığında malum şahsın tekrar sprey boya kullanarak duvarın üzerine yazmış olduğu yazıyı karaladığını görüyor" dedi.
Parti binasının yakınındaki duvara yazı yazan kişinin Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil polis memuru olduğunu ileri süren Yalçın, "Bu olayın yaşanması üzerine ilçe parti binasına giden sivil polisler, üyemiz Hüseyin Ateş ile görüşüp, kendisini tehdit etmişler. Bu olayı BDP afişini göstererek ‘neden onlar yaptı demiyorsunuz’ diyerek parti binasından ayrıldılar. Ülkemizin şu an içerisinde bulunduğu atmosfere bakıldığında birilerinin halkın huzurunu bozmaya çalıştığı zaten gün gibi aşikardır. Bunun bir provokasyon olduğu net olarak ortadadır" diye konuştu.
Partilerine yönelik bugüne kadar 150'nin üzerinde saldırı yapıldığını ve bu olayın faillerin hiçbiri yakalanmadığını da dile getiren Yalçın, "Bu da gösteriyor ki paralel yapının uzantıları bu bölgede devam etmektedir. Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili acilen soruşturma başlatmalarını talep ediyoruz" dedi.

AL(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)