Osman BEKLEYEN / VAN, () - HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Van'da düzenlenen mitinginde konuştu. Siyasetçilerin meydanlarda sertlik ve gerginlik yapmasını eleştiren Yapıcıoğlu, "Siyaset öyle bir hale gelmiş ki, çalarken hizmet edenlerden herkes razı durumda" dedi.
Beşyol mevikisinde yapılan mitinge yaklaşık bin kişi katıldı. Kuran okunarak başlayan mitingte sık sık tekbir getirildi. Belediye Başkan Adayı Mehdi Oğuz'un tanıtımını ardından parti otobüsü üzerinden kalabalığa hitap eden Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, menfaat üzerine yapılyan siyasetin canavarlık olduğunu söyledi. Siyasilerin meydanlarda çok sert üslupla birbirine yüklenmesini eleştiren Yapıcıoğlu, şöyle konuşytu:
"Toplum huzur sükunet istiyor. Toplum bu sertlikten rahatsız. Beddüzaman Sait Nursi 'menafate dayalı siyaset yapmak canavarlıktır' diyor. Şimdi görüyorsunuz bu siyaseti kimlerin yaptığını. Biz meydanlarda böyle yapmayacağız. Biz meydanlarda siyasetçilerin eksik yanlarını, hırsızlık yaptıklarını söylemeyeceğiz. Çünkü toplum kimlerin hırsız olduğunu biliyor."  
'ÇALARKEN HİZMET EDENDEN RAZI DURUMA GELDİK'
İnsanların iradesi üzerinde baskı kuranlara fırsat verilmemesini isteyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün irade üzerine baskı kuranlara fırsat vermeyin. Fırsat verirseniz önünü alamazsınız. Uyarıyorum sizi. 'Biz Müslümanca yönetilmek istiyoruz' deyin. Toplumsal ahlak çökmüştür. Hiçbir siyasi parti bu çöküşe dur demiyor. Çünkü menfata dayalı bir siyasette bunu diyemezler. Yolsuzluk her yanı sarmış. Siyaseti öyle bir hale getirdiler ki, bu millet artık hizmet ederken çalandan razı duruma düştü. İnsanlar diyor ki 'falanca yönetici iyidir. Çalıyor ama biraz da hizmet ediyor.' Çünkü insanlar paraları kendi zimmetlerine geçiren, peşkeş çeken o kadar yönetici gördü ki, artık gelen paraların bir kısmını çalıp bir kısmını hizmete ayırana Allah razı olsun diyorlar."
Yapıcıoğlu, daha sonra mitingini duayla bitirdi. 
OB(OB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)