Şahap AVCI/ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa İlçesi'ni ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ak Parti hükümetini IŞİD'e yardım etmekle ve iki yüzlülükle suçladı.
Cumhurbaşkanlığı seçim turları kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, DBP İzmir İl Eş Başkanı Fevziye Pülat ile birlikte eski BDP ilçe binasında halk toplantısı yaptı. AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında sert ifadeler kullanan Yüksekdağ, 'Özgürlük, demokrasi, değişimin adayı' olarak HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı gösterirken ortak amaçlarının hesap sormak olduğunu ifade etti. AK Parti hükümetini IŞİD'e yardım etmekle ve iki yüzlülükle suçlayan Yüksekdağ, şöyle dedi:
"Başta AKP Hükümeti ve Türk Devleti olmak üzere bütün bölge devletleri ve sömürgeci emperyalist devletler bugün zalim barbar IŞİD çetesine verdikleri desteği insanlığa hiç bir zaman açıklayamayacaklar. Türkiye Devleti'nin hükümet sözcüsü, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü her gün en aşırı dille, en öfkeli dille lanetliyor. Ama aynı Başbakan, Suriye sınırları içerisinde, Rojava topraklarında Müslüman, Hıristiyan ve Süryani halka karşı işlenen vahşet karşısında tek bir söz söyleyemiyor. Bu sadece büyük bir iki yüzlülük, büyük bir riyakarlık değildir. Aynı zamanda bir taraftan vahşeti kınarken, diğer taraftan kınayanların ve lanetleyenlerin vahşet uygulaması demektir. Bir barbarlık siyaseti demektir. Türkiye toplumu onların seçim malzemesi haline getirdikleri antisiyonist söylemleri karşısında gerçek bir aydınlanma yaşayacak. Yalanları açığa çıkacak ve bizim tarafımızdan bu yalan perdesi yırtılacaktır. Başbakan Erdoğan 'Filistinli anneler ölmeli' diyen İsrail bakanına lanetler yağdırıyor. Ama aynı Başbakan bundan çok değil 2006 yılı ve sonrasında Kürdistan'da kadın da olsa, çocuk da olsa gereği yapılsın demişti. Aynı Başbakan gezi sürecinde katledilen Berkin kardeşimizin annesini ve babasını meydanlarda terörist diye yuhalatmıştı. Aynı Başbakan 3 ay önce Adana'da çocuklarımızı, gençlerimizi katletti ve katletmeye devam ediyor. Böyle bir iki yüzlülük böyle bir aymazlık böyle bir kirlilik olmaz olamaz." 
Partililer tarafından ilgiyle karşılanan Yüksekdağ, Aliağa'dan 'Zafer işaretleri' ve zılgıtlar eşliğinde uğurlandı.

FOTOĞRAFLI