HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla'nın Milas İlçesi’nde partililerle buluştu.
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, bugün Milas’a gelerek HDP seçim bürosunu ziyaret etti. HDP’liler tarafından karşılanan Tuncel’e partili kadınlar ilgi gösterdi. HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Erdem, ilgiden memnun kaldıklarını belirterek demokrasi mücadelesi verenlerin, bu seçimlerden başarılı çıkacağına inandığını vurguladı. 
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ise, bütün halklarla birlikte yeni bir gelecek kurmak için yola çıktıklarını ifade etti. Ortak paydası eşitlik olanlarla buluştuklarını kaydeden Tuncel, “Seçimlere az bir süre kala partimize bazı saldırılar oluyor. HDP’nin çalışmasını istemeyenler inanın ki bu ülkenin geleceğini istemeyenler, bu ülkede demokrasi, özgürlük, barış istemeyenlerdir. Bunlara gerekli cevabı yerel seçimlerde vereceğiz. HDP olarak her yerde adaylar çıkardık. Bu seçimlerde HDP’yi Türkiye halklarına tanıtarak alternatifsiz olmadıklarını göstereceğiz. Türkiye halklarına diyoruz ki ’artık ne AKP’ye, ne de CHP’ye mahkumsunuz.’ AKP hükümetinin bugün ne hale geldiğini görüyorsunuz. 17 Aralık operasyonuyla birlikte aslında şimdiye kadar bizim AKP’ye ilişkin söylediğimiz sözlerin ne kadar gerçekçi olduğu görüldü. AKP hükümetinin çıkardığı tüm yasalarda, kentsel dönüşüm yasasından tutalım, sendikalara dair yaptıkları tüm yasalarda sadece kendi etrafındakileri kurtarmak ve zengin etmek yatıyordu” dedi.
“MİLYONLARI EVDE TUTAMAMASI DOĞRUYMUŞ”
Tuncel sözlerine şöyle devam etti:
“Başbakan son çıkan ses kayıtlarıyla ilgili bunlar montaj diyor, diğerleri gerçek. Aslında bakarsanız bir gerçek var. Bu ülkenin kaynaklarını birileri çaldı. Başbakan ile oğlu arasında böyle bir görüşme varsa bu vahim bir durumdur. Başbakan’ın gezi olayları sırasında söylediği milyonları evde tutamaması doğruymuş. Türkiye sistemi artık çürümüştür. CHP sözde muhalefet partisi. AKP bu noktaya geldiyse, CHP destek verdiği için, ana muhalefet görevini yerine getirmediği içindir. AKP şimdi diyor ki cemaat bize komplo yaptı. Buna Kürtler hiç inanmaz. Çünkü 2002 yılından itibaren yaptıklarınızı cemaatle birlikte yaptınız. KCK operasyonları da bunlardan birisi. KCK operasyonlarının hepsi hukuksuz dinlemedir. Buna rağmen 10 bine yakın arkadaşımız tutuklandı. CHP çıkan ses kayıtlarının ardından hesap soracağına, Başbakana yol gösteriyor. Ya helikopterle kaç ya da istifa et. Hesap veremeyenler, hesap soramazlar. Demek ki CHP’nin de hesap veremeyeceği konular var, hesap soracağına Başbakan’a kaçması için yol gösteriyor.”
30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin sadece yerel seçim olarak görülmemesi gerektiğini de ifade eden Tuncel, gündemdeki konular nedeniyle bir genel seçim veya referanduma dönüştüğünü kaydetti. Tuncel, Milas’ta partililerine seslendikten sonra konvoy eşliğinde Bodrum’a hareket etti.

OÇ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)