Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA,() - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olarak, ''Bu haleti ruhiyeyle, bu tavırla ve bu yaklaşımla Cumhurbaşkanı olursa, kendinden başka herkesi yakacak bir tavır sergiliyor. Bu da doğru bir şey değil'' dedi. 
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Tan, açıklamasında 1993 yılında Lice'de meydana gelen olayların üzerinin kapatıldığını iddia ederek, dosyanın zaman aşımına uğradığını savundu. Lice olaylarına değinen Tan, ''Lice olaylarının üzeri örtülemez. Örtülürse bugünkü olaylar da faili meçhuller de anlaşılamaz. 'Lice olayları örtülmesin, bu tip olaylar zaman aşımının dışında tutulsun, yasa değişikliği yapılsın' diyoruz diye konuştu.
Altan Tan, Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısını da değerlendirdi. Tan şunları söyledi; ''Zatı muhterem almış eline baltayı önüne geleni kesiyor. Şu an önüne kim çıkarsa dümdüz edip, gidecek durumdadır. Bu üslup üslup değildir, bu tarz tarz değildir. Cumhurbaşkanı tarafsız olamaz, bir siyasi duruşu ve fikri olur. Bu anlamıyla cumhurbaşkanları tarafsız değildir. Ama artık cumhurun başkanı olduktan sonra kendisi gibi düşünenin de düşünmeyenin de hayat tarzı olanın da olmayanın da hakkının, hukukunun savunucu olması anlamında tarafsızdır. Yani herkese eşit mesafedesiniz. Yoksa herkesin bir siyasi görüşü, dünya görüşü, duruşu, hayat tarzı vardır. Bu anlamıyla herkes taraftır. Tarafsızlık Başbakan'ın polemik yaptığı gibi saksı ve süs olmak değildir. Ekmeleddin bey cumhurbaşkanlığına talip olmasaydı belki de onun bakanlarından ya da çok önemli milletvekillerinden, siyasilerinden biri olurdu. Önüme çıkan herkesi yakarım, yıkarım, karalarım, ezerim tavrı bundan sonra girebileceği tavırlar için de kötü bir işarettir. Bu haleti ruhiyeyle, bu tavırla ve bu yaklaşımla Cumhurbaşkanı olursa kendinden başka herkesi yakacak bir tavır sergiliyor. Bu da doğru bir şey değil."

FOTOĞRAFLI