Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Biz hem cumhurbaşkanlığı düzenini eleştirmek, hem de Türkiye’de demokrasi ve barış için mücadele eden güçlerin sahici bir seçeneğe sahip olması için 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine canla başla hazırlanıyoruz" dedi.
HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yarın HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'de yapacağı miting nedeni ile Parti Meclisi üyesi Nihat Akdoğan ve Mersin İl Başkanı Müslüm Tank ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yapılacak seçimi önemsediklerini ancak seçimin gerekliliğinden kuşku duyduklarını söyleyen Ertuğrul Kürkçü, şöyle konuştu:
"Halk cumhurbaşkanını seçiyor kıyameti içindeyiz. Aslında bir cumhurbaşkanının şimdi sahip olduğu yetkilerle halk tarafından seçilmesinin ne gerekli olduğunu düşünüyoruz, ne de bunun bir önemi olduğu kanaatindeyiz. Ancak bu bir yarıştır, önümüze açıldı. O yüzden biz hem cumhurbaşkanlığı düzenini eleştirmek, hem de Türkiye’de demokrasi ve barış için mücadele eden güçlerin sahici bir seçeneğe sahip olması için bu seçime canla başla hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi, var olan statükoyu sürdürmek ya da bunu değiştirmek için çaba gösteren 2 çizgi arasında gerçekleşecek. HDP, zaten bu değişim mücadelesinin bir oyuncusu, bir kurucusu olarak devreye girerek kuruldu. Bu nedenle HDP, bütün gücüyle Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın arkasındadır. Ama sadece HDP’nin değil, Alevi kurumlarının ve kanaat önderlerinin, emekçi örgütlerinin, yurttaş topluluklarının, ekoloji ve çevre hareketlerinin sözcülerinin, vicdan özgürlüğü için mücadele edenlerin geniş çaplı bir desteğinin adayımızın arkasına dizildiği apaçık. Ötekilerin arkasında ise uluslararası güçler, Türkiye’de hükümeti ortadan yaran cemaat-milli görüş kapışmasının iki tarafı, iki adayın arkasında ayrı ayrı dizilmiş durumdalar. Dolayısıyla AKP içindeki bir güç mücadelesi de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini ifade edecek. Cumhurbaşkanlığı için sürdürülen mücadele belli politik tezler, politik arayışların ete kemiğe büründüğü bir fırsat oldu. Biz de bu fırsatı, bu açıdan halklarımızın peşinde koştuğu barış ve demokratik değişim için bir imkan olarak değerlendiriyoruz."
'İLK TURDA BİTMEZ'
Seçimin ilk turda bitmeyeceğini ifade eden Kürkçü, şunları söyledi:
"Tayyip Erdoğan rejiminin 12 yıldır Türkiye’ye dayattığı tekçilik ve keyfilik karşısında derin bir hoşnutsuzluk vardır. Ancak bu derin hoşnutsuzluğun ifadesi olabilecek bir ana muhalefet bloğu adayı olmadığı için HDP’nin desteklediği Sayın Demirtaş’ın etrafında giderek artan bir ilgi ve destek birikimi oluşmaya başladı. Önümüzdeki 10 gün boyunca da bunun devam edeceğini düşünmek için pek çok sebebimiz var. O nedenle bizim için seçimlerin 2’nci turda sonuçlanması açısından, 2’nci turun iki adayından birisinin bizim adayımız olması için çabamızı en çoka çıkartacağız."
Seçimden başarı ile çıkmak için çalıştıklarını kaydeden Kürkçü, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde eşit olmayan bir yarış sürdürüyoruz. Bu seçim, devlet ile bireyler, devlet ile halk toplulukları arasında bir seçimdir. O nedenle biz adayımızın bu eşitsizlikler ve imkansızlıklar karşısında dahi öngörülenden çok daha başarılı bir performans göstereceğini biliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI