ANKARA, () - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Gezi olaylarının yıl dönümünde HDP olarak, halkın yanında olacağız" dedi. Baluken, aradan geçen süreye rağmen Hükümet'in Gezi direnişinden herhangi bir mesaj almadığını söyledi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Baluken, Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan ailelerin Kandil'e gitme talebi olması halinde bir engelin çıkacağını tahmin etmediğini söyleyerek, "Ailelerin haykırışlarını doğru okumak ve yansıtmak gerekiyor. Başbakan, MHP ve CHP ailelerin barış duyguları üzerinden günlerdir istismar kampanyası yürütüyor" diye konuştu.
"SALDIRILARIN HEDEFİ, ROJAVA'DA DEMOKRATİK DEVRİM VE YARATTIĞI KAZANIMLAR"
Suriye'nin kuzeyinde İŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıları eleştiren Baluken, "Saldırıların hedefi, Rojava'da demokratik devrim ve yarattığı kazanımlar, bölgede yeşermeye başlayan istikrar ve halkların birlikte ortak yaşam kararıdır. Bu katliamları gerçekleştirenlerin İslam diniyle, İslam dininin özüyle hiçbir alakaları yoktur. Bu katliamları gerçekleştirenlerin İslam diniyle, İslam dininin özüyle hiçbir alakaları yoktur" diye konuştu.
"ANKARA'DAN KINAMA MESAJI ÇIKMAMASI BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR"
Lice'deki olayları değerlendiren Baluken, "Lice'de son yaşanan olaylar, operasyonlar, kalekolları protesto eden halka dönük saldırı boyutundaki müdahaleler, artan karakol ve kalekol inşaatları, yoğunlaşan askeri hareketlilik, Kandil semalarındaki keşif uçuşları çözümsüzlük politikasında ısrardan başka bir şey değildir. Saldırılar konusunda Ankara'dan kınama mesajı çıkmaması büyük talihsizliktir. Saldırıların arka planını ortaya çıkaracak çalışmalar konusunda Hükümet'ten beklenti var" açıklamasında bulundu.
GEZİ'NİN YILDÖNÜMÜ
Gezi olaylarının yıl dönümünde HDP olarak, halkın yanında olacaklarını belirten Baluken, aradan geçen süreye rağmen Hükümet'in Gezi direnişinden herhangi bir mesaj almadığını dile getirerek hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

(HT/SS)