Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Başbakan Erdoğan Dersim katliamı ile ilgili gayri ciddi tavır içinde. CHP ise Dersim katliamı ile yüzleşmeden Türkiye halkları nezdinde mahkum olmaya devam edecektir" dedi.
Baluken, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet döneminde Kürt halkına karşı geliştirilen politikalarla pek çok katliamın yaşatıldığını belirten Baluken, Cumhuriyet döneminde ortaya konulan raporlar, Bakanlar Kurulu kararları ve Meclis'te kabul edilen yasaların tamamının Dersim'de sistematik bir şekilde katliam planlandığını ortaya koyduğunu iddia etti. Baluken, şunları söyledi:
"Aradan 77 yıl geçti, Dersim katliamıyla ilgili bir yüzleşme ortaya koyulmadı. Başbakan Erdoğan Dersim katliamı ile ilgili gayri ciddi tavır içinde. AKP'nin ve Başbakan'ın bu tavrı ortada, ancak muhalefet partilerinin de Dersim katliamı ile ilgili yüzleşmekten korkan tavırları var. CHP Dersim katliamı ile yüzleşmeden Türkiye halkları nezdinde mahkum olmaya devam edecektir" diye konuştu.

(HT/SS)