Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mitinginin ardından Şehitkamil İlçe binasına giden HDP'li grupta bulunanlar ile başka bir gruptakiler arasında çıkan kavgada 3 kişinin yaralanması protesto edildi. Partililerin protestosunda konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, "Biz sağduyulu davranmaya çalışıyoruz, fakat kurbanlık koyun da değiliz. Bizi provokasyona getirmeye çalışmasınlar" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Demokrasi Meydanında yaptığı mitingin ardından HDP Şehitkamil İlçe binasına giden HDP'li gruptaki bazı kişiler ile Şoför Ali Caddesi üzerinde başka bir grup arasında kavga çıktı. İlk önce Demirtaş'ın gidişinin ardından konvoya tüfekle ateş açıldığı ihbarı yapılan ancak daha sonra iki grubun birbiriyle kavgalı olduğu anlaşılan olayda; çeşitli suçlardan sabıkalı kişilerin silah ve bıçak kullanıldığı kavgada 3 kişi hafif yaralandı.
Hırsızlık, yaralama ve uyuşturucu kullanma suçlarından sabıkalı 6 kişinin gözaltına alındığı olay sonrası bugün HDP üyesi bir grup Şehitkamil İlçe Başkanlığı binası önünde toplanarak bu durumu protesto etti.
PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ
Parti binası önünde protesto için toplanan 25 kişilik grup adına konuşan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, olayların barış sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu söyledi. HDP olarak provokasyonlara gelmeyeceklerini belirten Karayılan, "Daha önce de partimize ve bileşenlerimize yönelik saldırılar oldu. Biz her zaman sağduyulu davranmaya çalıştık. Dünkü yaşanan olaya da karşılık vermiyoruz, ama kurbanlık koyun da değiliz. Bizi provokasyona getirmeye çalışmasınlar" dedi.
Protesto için toplanan kalabalığı takip etmek için bölgede bulunan sivil polislere de tepki gösteren Karayılan, "Bizim açıklamamıza bu kadar hassasiyet gösteren güvenlik görevlileri, aynı hassasiyeti yaşanan provokatif faaliyetler karşısında da gösterirse memnun olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI