İZMİR’in Urla İlçesi’ne giden bir grup HDP’linin dönüş yolunda Güzelbahçe İlçesi’ndeki bazı siyasi partilerin seçim otomobilleri ve bürosuna zarar verilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, "Halkımız şayet dünkü olaydan herhangi bir zarar görmüşse özür dileriz" dedi.
Urla’da geçen pazar günü, seçim bürosu açılışı için hazırlık yapan bir grup Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesine çevrede toplananlar tepki gösterdi. HDP’lilere tepki gösteren grup polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Urla’da yaşananları kınamak isteyen HDP İzmir İl örgütü, 'Urla ile kucaklaşmaya gidiyoruz' diye bir duyuru yaptı ve dün (perşembe) Narlıdere’den konvoyla Urla’ya gitti. Yaklaşık 300 araçlık konvoy otoyol çıkışında önlem alan polis tarafından durduruldu. Bu arada Urla ilçe merkezinde, gelenlerin olduğunu duyan, aralarında ülkücülerin de olduğu grup da toplanmaya başladı. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ile bir grup partili polis eşliğinde ilçeye alındı. Burada bekleyen HDP’lilere seslenen Uğur ve partililer daha sonra otoyol girişinde bekletilen seçim otobüsüne binip Urla’dan ayrıldı. İzmir’e dönüş yolunda konvoy Güzelbahçe’ye ulaştığında, bazı HDP’liler, CHP ve DSP’nin seçim otomobillerine, İşçi Partisi’nin de seçim bürosuna taş atıp zarar verdi.
UĞUR’DAN AÇIKLAMA
Urla’da yaşananları "Gladyo provakasyonu" diye nitelendiren HDP İl Eşbaşkanı Uğur yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:
"Üzülerek söylüyoruz ki, Urla'da tezgahlanan Gladyo provakasyonu devam etmektedir. Dün Urla'da çalışmalarımızı devam ettirmek ve başlatamadığımız seçim çalışmalarını başlatmak üzere, önceden emniyet tebdirleri alınacağı sözüyle ilçeye gittik. Maalesef polis bir kez daha bize yöneltilecek saldırılara karşı değil de, Urla'nın girişinde bize karşı barikat kurmuştur. İki toma aracı, bir akrep, çok sayıda çevik kuvvet, özel hareket polisleri ve sivil polisler önümüzü keserek, saatlerce şehre girişimizi engelleyerek Urla merkezde faşistlerin toplanmasına imkan yaratmışlardır. Okullar tatil edilip, camilerden anonslar yapılmış, bu suretle bütün Urla'nın dikkati olumsuz bir şekilde bize yöneltilerek devlet eliyle bir provakasyon yaratılmıştır. İçinden geçtiğimiz bu hassas günlerde gücünü kaybeden ama bitirilmeyen Gladyo yapılanmasının bu oyununu boşa çıkarmak için, Urla girişinde iki bin kişi ile kent merkezinde de HDP ve BDP eş başkanları olarak bir açıklama yaparak ilçeden ayrıldık. Konvoyumuz Güzelbahçe'ye geldiğinde ise kitlemizin MHP, İşçi Partisi, DSP seçim bürosu önünde bulunanlarca el kol hareketlerine, küfürlere ve araçlarımıza tekme atılmasına maruz kalmasından kaynaklı istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Tüm bu yaşananlardan üzüntü duymaktayız ve tekrarlanmamasını arzu etmekteyiz. Kendi taraftarlarımızından gelebilecek herhangi bir partinin şeçim çalışmasının engellenmesi gibi davranışlara da asla müsaade etmek gibi bir tutumumuz olamaz. Öte yandan, halkımız da şayet dünkü olaydan herhangi bir zarar görmüşse özür dileriz."

TH(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)