Terör örgütü KCK yöneticileriden Mustafa Karasu, Özgür Gündem'de Şubat ayında çıkan bir yazısında, ''CHP'yi kurtaracak, savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır" ifadelerini kullanırken, terör örgütünün diğer yöneticisi Bese Hozat, ''CHP'nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP'nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir'' demişti.
''CHP BİZİM YANIMIZDA YER ALMALIDIR''
PKK medyasına konuşan Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş, bu konuya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.
Demirtaş, şöyle konuştu;
''AKP-DAEŞ gücünü ayakta tutan işbirlikçi Kürtler ile CHP'nin ve özellikle de onun çevresindeki Alevilerin oynadığı rol kesinlikle aynı olamaz, olmamalıdır; CHP cumhuriyetin bu kritik sürecinde Kürtlerin yanında yer almalıdır. Eğer M. Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'ndan ders alınacaksa, ilk hamlesinin Kürtlerle ittifak kurmak olduğu hatırlanmalıdır. Bunun için CHP'ye yapılan çağrılar anlamlıdır fakat her şeye rağmen buna yanaşmayan bir CHP'de, kendisini gerçekten ilerici ve demokrat olarak görenlerin artık bir saniye bile kalmaması gerekir.''