ÖCALAN’IN MESAJI
Kongrede Öcalan'ın mesajını BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan okudu. Öcalan mesajında, "1971 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıldan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadele ancak nitelikli bir müzakere süreciyle kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir. Bu itibarla hep omuzlarımda hissettiğim bu tarihsel emaneti yeni bir anlayışla sizlerin üstlenmesi ve yükseklere taşıması dileğiyle kongremizi kutluyor devrimci selamlarımı iletiyorum" dedi.
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: DEVİR BARİKAT DEVRİDİR
HDP’ye katılan Sırrı Süreyya Önder ise “Saçma sapan anketlerle, demokrasi paketi kırıntılarıyla bizim bahtiyar olmamızı hatta sultanımız efendimizi eteklememizi istiyorlar. Çok beklersiniz. Kimseden şefaat beklemiyoruz. Kurtuluş kendimizdedir. Devir artık barikatlar devridir. 1978’de başlayan bu hareket Gezi ile Hatay ile Armutlu ile devam eden bu süreç ODTÜ ile taçlanmıştır. Bu barikatın çimentosu HDP’dir. AKP realiteye toslamıştır. Bilimsel veriler bundan sonra AKP’nin iş görme kabiliyeti yoktur. Kurtuluşumuzu kendimiz yapacağız. Öfkelenince çok güzel olmuştunuz. Birleşince daha da güzel oldunuz" diye konuştu.
KIŞANAK:BİRLİKTE DİRENECEK BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak konuşmasına "Hepiniz gerçek partinize hoş geldiniz, onur verdiniz" selamıyla başladı. Kışanak bundan sonra HDP çatısı altında gerçek demokratik bir cumhuriyetin kurulması amacına ulaşacaklarını belirterek, “Bizi ayıranlar öteki ilan edenler haklarımızı gasp edenler iyi bilsinler ki HDP Türk Kürt Laz Ermenilerin özgürlüğü olacaktır. Gelecek HDP’de, kurtuluş HDP’dedir. Birlikte direnecek, birlikte örgütlenecek, birlikte kazanacağız. Özgürlük, özgürlük, özgürlük" sözleriyle konuşmasını bitirdi.
MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL KÜRKÇÜ KALP KRİZİ GEÇİRDİ
HDP Kongresi'nde rahatsızlanan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hastaneye kaldırıldı.Ahmet Taner Kışlalı Salonundaki kongrede aday gösterilmesinin ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Kürkçü kongreye ara verildiği sırada salondan ayrılmak üzereyken rahatsızlandı. Kürkçü, partililerce Güven Hastanesi'ne kaldırılan Kürkçü' nün kalp rahatsızlığı geçirdiği bildirildi.
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: "KÜRKÇÜ ANJİYO YAPILACAK"
Bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye gelerek Kürkçü'yü ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Önder, Kürkçü' ye daha öncede stent takıldığını belirterek anjiyo yapılacağını söyledi.

TG(SB/İD)