CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, emekçilerin insanca yaşayacağı yasa teklifi hazırladığını belirterek, "Bu ülkenin gerçek mağdurlarının, gerçek yoksullarının haklarının verilmesini istiyoruz" dedi.



Teklife, nazar değmemesi için 41 milletvekilinin imzasını attırdığını belirter Çelebi, "Emekçilere insanca yaşam yasa teklifi hazırladık. Yasa teklifi tamamen emekçilere yönelik. Anayasa'da sosyal hak ve özgürlükler bölümü, yurttaşların refahını artırmak için devlete sorumluluk yüklemiştir ama bunun gereği yerine getirilmemiştir" diye konuştu.



Yasa teklifinin kapsamı konusunda bilgi veren Çelebi, kamuda grev yasağının kaldırılmasını, toplu sözleşmede yüzde 10 barajının kaldırılmasına rağmen toplu sözleşme hakkına sahip olmayan sendikaların önündeki engelin kaldırılmasını, bir yılın altındaki çalışma süresinde işten çıkarma halinde kıdem tazminatı öngörülmesini, taşeron işçilerin ve 4-c'lilerin kadroya alınmasını, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesini, en düşük emekli maaşının bin 200 liraya çıkarılmasını, Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını önerdiklerini anlattı.



Yasa teklifinin insanca yaşam koşulları içerdiğini dile getiren Çelebi, "Bu ülkenin gerçek mağdurlarının, gerçek yoksullarının haklarının verilmesini istiyoruz" dedi.